Felgyő

Jól használják a szívüket a felgyőiek

Rengeteg piros papírszívre írt üzenetet találtak a felgyőiek a postaládájukban. A kezdeményezés három évvel ezelőtt az általános iskolás gyerekektől indult.

Az elmúlt napokban ellepték az egyik közösségi oldalt, azok a fényképek, amelyeken piros papírszívek láthatóak, különféle üzenetekkel. Ezeket a felgyői lakosok osztották meg, mivel a postaládáikba érkeztek az említett piros lapocskák. A rajta lévő szövegek: Az élet szép, Lásd meg mindenben a jót! Vagy csak egyszerűen, Mosolyogj!, de a Legyen szép napod! is sok leveles ládában megtalálható volt. A kis település lakói számára nem volt ismeretlen a sok „szívből” jövő üzenet, hiszen nem első alkalommal találtak ilyeneket. Több éve a Felgyői László Gyula Általános Iskola jelenlegi hetedikesei indították útjukra az üzeneteket. A felgyőiek nagyon összetartóak, segítik egymást, amely többek között annak is köszönhető, hogy nem csak az intézmények ápolnak kivételesen jó viszonyt, hanem Horváth Lajos polgármester is kiemelt figyelmet fordít a településen élő családokra és a gyerekekre. Minden évben nyári táborokat szerveznek, kirándulnak, edzőtáborba viszik a gyerekeket, a Gyereknap csak a gyerekekről szól, ingyenesen vehetnek részt minden rendezvényen, az iskolabusz ingyenesen viszi a gyerekeket az intézményekbe, de az edzésekre is, ha más településen sportolnak. Sorolhatnánk még milyen sok lehetőséget kapnak a Felgyőn élők, így hát nem véletlen, hogy nagyon figyelnek egymásra, és a gyerekek is ebben a szellemiségben nevelkednek. A kezdeményezés teljes mértékben a gyerekektől indult, és évek óta ez az osztály száz meg száz piros szívet vág ki és saját kezűleg írják rá az üzeneteket. Mindet ők találják ki, és a postás sem kell ahhoz, hogy eljusson a családokhoz. Összefognak, megszervezik, kik merre mennek és titokban belecsempészik az üzeneteiket a településükön lakók ládájába. Igazi meglepetés a Felgyőn élők számára, mivel a gyerekek ezt titokban készítik és viszik, nem tudni mikor találkozik valaki az általuk készített pozitív üzenetekkel. Kivételes ötlet és kezdeményezés, hiszen nincs olyan ember, akinek ne derülne mosolyra az arca, amikor megtalálja a szívből jövő jókívánságokat. Sok ilyen szív kellene, ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék is ápolja a hagyományokat, mert Felgyőn ez is hagyománnyá vált.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Dr. Gyulai Balázs Felgyő új körzeti fogorvosa

cs3_admin

Eloltották a felgyői hulladékkezelőben keletkezett tüzet

tk_arpad

Megint kigyulladt a felgyői hulladéklerakó

cs3_admin

Csak azért is Falunap Felgyőn

cs3_admin

Kemény fából faragták a felgyőieket

cs3_admin

Fáknak csapódott egy autó Felgyőnél, ketten sérültek meg

cs3_admin

Még dolgoznak a felgyői regionális hulladékkezelő központ területén keletkezett tűz oltásán

cs3_admin

Ég a felgyői hulladéklerakó, 50 kilométerről is látni lehet a hatalmas füstöt (képgalériával)

cs3_admin

Kommunális hulladék ég Felgyő közelében

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább