Felgyő

Jól használják a szívüket a felgyőiek

Rengeteg piros papírszívre írt üzenetet találtak a felgyőiek a postaládájukban. A kezdeményezés három évvel ezelőtt az általános iskolás gyerekektől indult.

Az elmúlt napokban ellepték az egyik közösségi oldalt, azok a fényképek, amelyeken piros papírszívek láthatóak, különféle üzenetekkel. Ezeket a felgyői lakosok osztották meg, mivel a postaládáikba érkeztek az említett piros lapocskák. A rajta lévő szövegek: Az élet szép, Lásd meg mindenben a jót! Vagy csak egyszerűen, Mosolyogj!, de a Legyen szép napod! is sok leveles ládában megtalálható volt. A kis település lakói számára nem volt ismeretlen a sok „szívből” jövő üzenet, hiszen nem első alkalommal találtak ilyeneket. Több éve a Felgyői László Gyula Általános Iskola jelenlegi hetedikesei indították útjukra az üzeneteket. A felgyőiek nagyon összetartóak, segítik egymást, amely többek között annak is köszönhető, hogy nem csak az intézmények ápolnak kivételesen jó viszonyt, hanem Horváth Lajos polgármester is kiemelt figyelmet fordít a településen élő családokra és a gyerekekre. Minden évben nyári táborokat szerveznek, kirándulnak, edzőtáborba viszik a gyerekeket, a Gyereknap csak a gyerekekről szól, ingyenesen vehetnek részt minden rendezvényen, az iskolabusz ingyenesen viszi a gyerekeket az intézményekbe, de az edzésekre is, ha más településen sportolnak. Sorolhatnánk még milyen sok lehetőséget kapnak a Felgyőn élők, így hát nem véletlen, hogy nagyon figyelnek egymásra, és a gyerekek is ebben a szellemiségben nevelkednek. A kezdeményezés teljes mértékben a gyerekektől indult, és évek óta ez az osztály száz meg száz piros szívet vág ki és saját kezűleg írják rá az üzeneteket. Mindet ők találják ki, és a postás sem kell ahhoz, hogy eljusson a családokhoz. Összefognak, megszervezik, kik merre mennek és titokban belecsempészik az üzeneteiket a településükön lakók ládájába. Igazi meglepetés a Felgyőn élők számára, mivel a gyerekek ezt titokban készítik és viszik, nem tudni mikor találkozik valaki az általuk készített pozitív üzenetekkel. Kivételes ötlet és kezdeményezés, hiszen nincs olyan ember, akinek ne derülne mosolyra az arca, amikor megtalálja a szívből jövő jókívánságokat. Sok ilyen szív kellene, ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék is ápolja a hagyományokat, mert Felgyőn ez is hagyománnyá vált.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Rekordszámú újszülöttet köszöntöttek Felgyőn

cs3_admin

Napraforgót szállító teherautó és személygépkocsi ütközött Csongrád és Felgyő között

cs3_admin

25 év sikereit ünnepelte a Grow Group

cs3_admin

Az ország legjobbjai között a felgyői Profi-Tom Zöldségtermelő Kft.

cs3_admin

Megkezdődött a Felgyőt Tömörkénnyel összekötő útszakasz építése (képgalériával)

cs3_admin

Súlyos sérültet mentettek a tűzoltók egy felgyői sertéstelepen

cs3_admin

Zakar Eszti újabb nagy futása

cs3_admin

Súlyosan megsérült egy elektromos kerékpárral közlekedő idős ember Felgyőn

cs3_admin

Palacsintafesztivál felgyői módra

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább