Csongrád

Országos bajnoki dobogókkal és Turul-kupákkal zárták az évet az Oxigénfalók

Hideg, esős időben álltak rajthoz a Köröst-toroki Oxigénfalók ifjú biciklistái a Turul Kupán, Tatabányán. Ez az októberi viadal egyben az Amatőr Kerékpáros Szövetség által szervezett 2021-es kupasorozat utolsó versenye volt, melyen a KTOF alapító, Hankó Zoltán bátorítására indultak el ebben az évben a fiatalok – ketten ráadásul összesített dobogó-esélyesen.

A 7 Celsius fokos hőmérséklet, a változó mértékű eső miatt kevesebben vállalták a küzdelmet, de sem a kedvezőtlen időjárás, sem a környező dombok-hegyek nem riasztották el a csongrádi fiúkat. Jó, a biztonságot erősítő döntés volt a szervezők részéről (a tapasztalt Rónai Feri bácsi 31. éve rendezi meg a Turul Kupát!), hogy a rajtot levitték a domb aljához, a cél persze fenn maradt az emlékműnél!

30 km-es távon indultak az Oxigénfalók, közülük Giricz Balázs ért be elsőnek, ez az U17-es kategóriájában a 4. helyet jelentette. A táv egyharmadáig az élbollyal haladt, de a neves csapatok szokásos taktikája ellen – ahol az idősebb, erősebb csapattársak „felviszik”, segítik a fiatalabbakat, éremesélyeseket – egyedül nagyon nehéz mit tenni…

Az U13-ban Giricz Gábriel a 2. helyen ért be – javarészt egyedül küzdve – míg testvére, Benjámin szinte teljesen, mégis meg tudta szerezni a 3. helyet ugyanebben a kategóriában! Bár ő 2 évvel fiatalabb, ugyanolyan férfiasan, kitartóan küzdött az elemekkel.

Giricz Joel, a legkisebb pedig nagyon jól tette, hogy Montain-Bike kategóriát választott, mert megszerezte az 1. helyet az MTB1-ben! Rendkívüli teljesítmény ez egy 8 éves amatőr alföldi sráctól. Nagy szerepet játszott abban, hogy végig tekerte élete eddig leghosszabb versenyét, az a testvéri, sporttársi biztatás, amit a befutó, emelkedős, „Turulos-hegy” kb. felétől Balázs (aki célba érkezése után visszament országútival) kísérete, bátorítása jelentett!

Az eredményhirdetés előtt minden résztvevő kapott egy tál meleg gulyást – ami a zord időben jól felmelegítette a biciklistákat. Ráadásul választhattak a versenyt támogató cukrászda finom sütijei közül (akik a leghamarabb értek be, nyilván a legtöbb fajtából:). Természetesen frissítő is járt, sőt a rajtcsomagban energiazselét, „Turulos” sportzoknit is kaptak, ami tovább emelte jól szervezett verseny hangulatát.

Dinamikusan megtartották az összes kategória díjkiosztóját az aktuális versenyt illetően, majd pedig a 2021-es év összesített Amatőr Kerékpáros Kupa eredményhirdetése következett. U13-ban ismét két csongrádi Oxigénfaló állhatott a dobogóra, hiszen Gábriel 2., Benjámin pedig itt is 3. lett! Bár a kupasorozat nagy része a Dunántúlon zajlott, s a KTOF-osok kevés versenyen vehettek részt, mégis jó eredménnyel zártak. Balázs és Abigél (-ő ezen a versenyen nem vett részt) egyaránt az 5. helyet érte el a 2021-es kupasorozatban. Ezzel az utánpótlás szervezetek versenyét tekintve 4. lett az Új Bárka Egyesület támogatásával induló Körös-toroki Oxigénfalók Kerékpáros Klub!

Mondhatnánk „hab volt a tortán”, hogy az Amatőr Kerékpáros Szövetség díjkiosztóján mindenkit újra asztalhoz invitáltak, ahol szó szerint több(!) négyzetméteres tortákat kellett elfogyasztania a jelenlévőknek! Ebben is igyekeztek derekasan helyt állni a csongrádiak, így már nehezen bandukoltak el a közös fényképre a Turul-emlékműhöz. Az energiamegmaradás legfiatalabbakra vonatkozó törvénye szerint viszont Joel és Benjámin édesapjukkal még egy emlékezetes kirándulást tettek mindezek után a közelben lévő Szelim-barlanghoz.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor