Ópusztaszer

A kulturális örökségi helyszíneket népszerűsíti az ópusztaszeri emlékpark és az Exit alapítvány

Uniós támogatással indított a kulturális örökségi helyszíneket népszerűsítő programot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az újvidéki Exit Alapítvány – tájékoztatta a magyarországi intézmény csütörtökön az MTI-t.

    A közlemény szerint az emlékpark és az Exit fesztivált is szervező alapítvány a régió turizmusban érdekelt szervezeteinek kapcsolatait erősítő közös munkája már több éve folyik, és az új projekt részeként is rendeznek majd szerbiai és magyarországi tanulmányutakat, szakmai tapasztalatcseréket.
    A Hihetetlen úti célok című program célja a térség kulturális örökségi helyszíneinek népszerűsítése a fiatalok körében.
    A több mint 377 ezer euróból (mintegy 132 millió forintból) megvalósuló projekt során a közösségi médiában jelentős követőbázissal rendelkező, nemzetközileg elismert előadóművészek – zenészek, zenekarok – bevonásával készítenek videóklipeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és a Vajdaságban, a Bácsi vár környékén. Az elkészült alkotásokat a közösségi videómegosztó felületeken több százezren, akár millióan láthatják majd, így népszerűsítve az egyes helyszíneket.
    A tervek szerint jövő nyáron nagyszabású zenei fesztivált is rendeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – áll a közleményben.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Emlékhelyek Napja az Ópusztaszeri Emlékparkban

cs3_admin

Szeri Húsvét az ópusztaszeri Emlékparkban

cs3_admin

Saját apját rabolta ki egy 18 éves ópusztaszeri fiú

cs3_admin

Halálos baleset Ópusztaszeren

cs3_admin

Helytörténeti pályázat középiskolások részére

cs3_admin

Családi vadásznapot rendeznek Ópusztaszeren

cs3_admin

Borszűrő Szent Mihály ünnepe Ópusztaszeren

cs3_admin

Szobori búcsú Ópusztaszeren

cs3_admin

Államalapító Szent István királyunk ünnepe az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább