Vélemény

Moderari: Multikulturális társadalom

Nem állítom, hogy közvetlen tapasztalatom lenne az Amerikai Egyesült Államok társadalmi feszültségeiről, a különböző kulturális és etnikai csoportok egymás mellett élésének létező problémáiról.

Erre talán nincs is feltétlenül szükség ahhoz, hogy a szociális médiák korában látható legyen: a békés együttélés az utóbbi pár évben már az Egyesült Államokban sem megy.

Gyakran eszembe jut, hogy miként jutottak idáig. Kinek áll érdekében, hogy az addig békében élő átlagembereket egymás ellen fordítsák, és szabad utat engedjenek a bűnözésnek és a fegyveres erőszaknak?

Mi visz annyira tévútra egy demokratikus berendezkedésű, törvényes renden alapuló korábbi mintatársadalmat, hogy fegyveres tüntetők faji alapú zavargások alatt az utcán gyerekeket lőnek agyon? Miként maradhat ráadásul mindez büntetlenül?

Miért jó, ha a rendőrség megszüntetése érdekében lázadást szítanak? Miért jó, ha az ügyészek nem a fosztogatók ellen emelnek vádat, hanem azok ellen, akik a zűrzavarban próbálják menteni a családtagjaikat, az otthonukat?

Mert mindennek következtében az ország nagyvárosai háborús övezetté váltak: 2021. július 4-i hétvégéjén New Yorkban 44 embert lőttek meg, hétfő délutánig nyolcan haltak bele sérüléseikbe, Chicagóban pedig 17 halálos áldozata és több mint 70 sebesültje volt a lövöldözéseknek. A legfiatalabb áldozat egy három éves kisfiú, aki az apja mellett ült az autóban.

Részvéttel, egyben félelemmel kísérem figyelemmel az eseményeket. Ez nálunk is megtörténhet? 

Chicagóban 2.7 millió ember él. Szentesen 27 ezer.

Előfordulhat olyan, hogy Szentesen minden héten agyonlőnek valakit, és hetente öten kerülnek lövöldözés miatt a kórházunkba?

Szerintem nem, mert mi nem vagyunk multikulturális társadalom. Itt nem lehet a bőrszínük, vagy a vallásuk ürügyén egymás ellen fordítani a polgárokat. Itt mindenki elsősorban magyar akkor is, ha százan éppen százegyfélét szeretnénk csinálni.

Addig jó, amíg ez így marad!

Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Deák Dániel: Egész eddig a szankciók mellett kampányolt a dollármédia

tk_arpad

Kötter Tamás: Legfeljebb Brüsszel reményei lehettek!

tk_arpad

Kohán Mátyás: Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

tk_arpad

Moderari: Nem értem …

tk_arpad

Moderari: Cлава Україні!

tk_arpad

Magyar Nemzet: Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

tk_arpad

Bohár Dániel: A független-objektívek és a templom

tk_arpad

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

tk_arpad

Deák Dániel: Ez az egész történet annyira gyönyörű, hogy nem is lehet mit hozzáfűzni

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább