Vélemény

Moderari: Multikulturális társadalom

Nem állítom, hogy közvetlen tapasztalatom lenne az Amerikai Egyesült Államok társadalmi feszültségeiről, a különböző kulturális és etnikai csoportok egymás mellett élésének létező problémáiról.

Erre talán nincs is feltétlenül szükség ahhoz, hogy a szociális médiák korában látható legyen: a békés együttélés az utóbbi pár évben már az Egyesült Államokban sem megy.

Gyakran eszembe jut, hogy miként jutottak idáig. Kinek áll érdekében, hogy az addig békében élő átlagembereket egymás ellen fordítsák, és szabad utat engedjenek a bűnözésnek és a fegyveres erőszaknak?

Mi visz annyira tévútra egy demokratikus berendezkedésű, törvényes renden alapuló korábbi mintatársadalmat, hogy fegyveres tüntetők faji alapú zavargások alatt az utcán gyerekeket lőnek agyon? Miként maradhat ráadásul mindez büntetlenül?

Miért jó, ha a rendőrség megszüntetése érdekében lázadást szítanak? Miért jó, ha az ügyészek nem a fosztogatók ellen emelnek vádat, hanem azok ellen, akik a zűrzavarban próbálják menteni a családtagjaikat, az otthonukat?

Mert mindennek következtében az ország nagyvárosai háborús övezetté váltak: 2021. július 4-i hétvégéjén New Yorkban 44 embert lőttek meg, hétfő délutánig nyolcan haltak bele sérüléseikbe, Chicagóban pedig 17 halálos áldozata és több mint 70 sebesültje volt a lövöldözéseknek. A legfiatalabb áldozat egy három éves kisfiú, aki az apja mellett ült az autóban.

Részvéttel, egyben félelemmel kísérem figyelemmel az eseményeket. Ez nálunk is megtörténhet? 

Chicagóban 2.7 millió ember él. Szentesen 27 ezer.

Előfordulhat olyan, hogy Szentesen minden héten agyonlőnek valakit, és hetente öten kerülnek lövöldözés miatt a kórházunkba?

Szerintem nem, mert mi nem vagyunk multikulturális társadalom. Itt nem lehet a bőrszínük, vagy a vallásuk ürügyén egymás ellen fordítani a polgárokat. Itt mindenki elsősorban magyar akkor is, ha százan éppen százegyfélét szeretnénk csinálni.

Addig jó, amíg ez így marad!

Moderari


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább