Vélemény

Moderari: Multikulturális társadalom

panoramic shot of multicultural friends putting hands together

Nem állítom, hogy közvetlen tapasztalatom lenne az Amerikai Egyesült Államok társadalmi feszültségeiről, a különböző kulturális és etnikai csoportok egymás mellett élésének létező problémáiról.

Erre talán nincs is feltétlenül szükség ahhoz, hogy a szociális médiák korában látható legyen: a békés együttélés az utóbbi pár évben már az Egyesült Államokban sem megy.

Gyakran eszembe jut, hogy miként jutottak idáig. Kinek áll érdekében, hogy az addig békében élő átlagembereket egymás ellen fordítsák, és szabad utat engedjenek a bűnözésnek és a fegyveres erőszaknak?

Mi visz annyira tévútra egy demokratikus berendezkedésű, törvényes renden alapuló korábbi mintatársadalmat, hogy fegyveres tüntetők faji alapú zavargások alatt az utcán gyerekeket lőnek agyon? Miként maradhat ráadásul mindez büntetlenül?

Miért jó, ha a rendőrség megszüntetése érdekében lázadást szítanak? Miért jó, ha az ügyészek nem a fosztogatók ellen emelnek vádat, hanem azok ellen, akik a zűrzavarban próbálják menteni a családtagjaikat, az otthonukat?

Mert mindennek következtében az ország nagyvárosai háborús övezetté váltak: 2021. július 4-i hétvégéjén New Yorkban 44 embert lőttek meg, hétfő délutánig nyolcan haltak bele sérüléseikbe, Chicagóban pedig 17 halálos áldozata és több mint 70 sebesültje volt a lövöldözéseknek. A legfiatalabb áldozat egy három éves kisfiú, aki az apja mellett ült az autóban.

Részvéttel, egyben félelemmel kísérem figyelemmel az eseményeket. Ez nálunk is megtörténhet? 

Chicagóban 2.7 millió ember él. Szentesen 27 ezer.

Előfordulhat olyan, hogy Szentesen minden héten agyonlőnek valakit, és hetente öten kerülnek lövöldözés miatt a kórházunkba?

Szerintem nem, mert mi nem vagyunk multikulturális társadalom. Itt nem lehet a bőrszínük, vagy a vallásuk ürügyén egymás ellen fordítani a polgárokat. Itt mindenki elsősorban magyar akkor is, ha százan éppen százegyfélét szeretnénk csinálni.

Addig jó, amíg ez így marad!

Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor beszéde a Mathias Corvinus Collegium tanévnyitó ünnepségén

cs3_admin

Szakács István: Vujity Tvrtko amit mondott abban van valami…

cs3_admin

Bayer Zsolt: Anglia és a rasszizmus

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: A reformkorban Bécsből nézve subás-szűrös parasztok voltunk

tk_arpad

Schmidt Mária: Nyílt levél Boris Johnsonnak

cs3_admin

Soltész Miklós: Előbb lohad le majd a nagy LMBTQ-nyomulás, mint hogy az emberek térdre esnének előtte

cs3_admin

Hámori Tamás: Egy másik oldalon felgyűlt kommentekre reagáltam

cs3_admin

Hámori Tamás: Az európai minimálbérről

cs3_admin

Sargentini jelentés 9.

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább