Vélemény

Moderari: Multikulturális társadalom

Nem állítom, hogy közvetlen tapasztalatom lenne az Amerikai Egyesült Államok társadalmi feszültségeiről, a különböző kulturális és etnikai csoportok egymás mellett élésének létező problémáiról.

Erre talán nincs is feltétlenül szükség ahhoz, hogy a szociális médiák korában látható legyen: a békés együttélés az utóbbi pár évben már az Egyesült Államokban sem megy.

Gyakran eszembe jut, hogy miként jutottak idáig. Kinek áll érdekében, hogy az addig békében élő átlagembereket egymás ellen fordítsák, és szabad utat engedjenek a bűnözésnek és a fegyveres erőszaknak?

Mi visz annyira tévútra egy demokratikus berendezkedésű, törvényes renden alapuló korábbi mintatársadalmat, hogy fegyveres tüntetők faji alapú zavargások alatt az utcán gyerekeket lőnek agyon? Miként maradhat ráadásul mindez büntetlenül?

Miért jó, ha a rendőrség megszüntetése érdekében lázadást szítanak? Miért jó, ha az ügyészek nem a fosztogatók ellen emelnek vádat, hanem azok ellen, akik a zűrzavarban próbálják menteni a családtagjaikat, az otthonukat?

Mert mindennek következtében az ország nagyvárosai háborús övezetté váltak: 2021. július 4-i hétvégéjén New Yorkban 44 embert lőttek meg, hétfő délutánig nyolcan haltak bele sérüléseikbe, Chicagóban pedig 17 halálos áldozata és több mint 70 sebesültje volt a lövöldözéseknek. A legfiatalabb áldozat egy három éves kisfiú, aki az apja mellett ült az autóban.

Részvéttel, egyben félelemmel kísérem figyelemmel az eseményeket. Ez nálunk is megtörténhet? 

Chicagóban 2.7 millió ember él. Szentesen 27 ezer.

Előfordulhat olyan, hogy Szentesen minden héten agyonlőnek valakit, és hetente öten kerülnek lövöldözés miatt a kórházunkba?

Szerintem nem, mert mi nem vagyunk multikulturális társadalom. Itt nem lehet a bőrszínük, vagy a vallásuk ürügyén egymás ellen fordítani a polgárokat. Itt mindenki elsősorban magyar akkor is, ha százan éppen százegyfélét szeretnénk csinálni.

Addig jó, amíg ez így marad!

Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kötter Tamás: Most a fogyatékkal élőkbe szállt bele Márki-Zay Péter

cs3_admin

Szabados Ádám: Imádkozzunk a kanadai keresztényekért!

cs3_admin

Bujdosó Tamás: Megújul a Kurca part

cs3_admin

Hámori Tamás: Valóság

cs3_admin

Moderari: Fedák Sári

cs3_admin

Moderari: Kiáltsunk Farkast!

cs3_admin

Kötter Tamás: A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal

cs3_admin

Pilhál Tamás: A Göncz-mítosz viccnek is gyenge

cs3_admin

Moderari: Várakozás közben …

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább