Tokió 2020

Nádas és Kopasz negyedik K-2 1000 méteren

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését és összesítésben a 12. helyen zárt.

    Nádas és a keddi egyéni versenyben aranyérmes Kopasz közvetlenül az ötkarikás játékok előtt ült csak össze, ennek ellenére remekül teljesített az elő- és középfutamban, így a magyar tábor a rajt előtt titkon egy újabb éremben reménykedett.
    A döntőben a világbajnoki címvédő és idén Európa-bajnok német Max Hoff, Jacob Schopf duón kívül egy-egy cseh, fehérorosz, új-zélandi, ausztrál, kínai és spanyol hajó volt az ellenfelük. A németek és az ausztrálok kezdtek a legjobban, de velük tartottak a magyarok is, akik 500 méternél a második helyen haladtak az ausztrálok mögött. A táv második felében a németek és az ausztrálok különcsatát vívtak az aranyért – végül előbbiek, Jean van der Westhuyzen és Thomas Green diadalmaskodtak -, Nádasék pedig a dobogóért harcoltak, de végül az egyes pályán “besurranó” csehek, Josef Dostal és Radek Slouf megelőzték őket.
    A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.
    “Nagyon boldog és elégedett vagyok – mondta Kopasz Bálint. – Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek.”
    “Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián – vette át a szót Nádas Bence. – Egyetértek, ebben a három ezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom.”
    Hozzátette: szerinte van jövője ennek a párosnak, és ha foglalkoznak vele, még bőven tudnak fejlődni, előre lépni.  
      
    Eredmény:
    férfi K-2 1000 m, olimpiai bajnok:
    ———————————–
   Jean van der Westhuyzen, Thomas Green (Ausztrália) 3:15.280
2. Max Hoff, Jacob Schopf (Németország) 3:15.584
3. Josef Dostal, Radek Slouf (Csehország) 3:16.106
4. NÁDAS BENCE, KOPASZ BÁLINT (MAGYARORSZÁG) 3:16.535
…12. (a B döntőben 4.) BÉKE KORNÉL, VARGA ÁDÁM (MAGYARORSZÁG)

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarország a 15. helyen zárt az éremtáblázaton

cs3_admin

Bronzérmes a férfi vízilabda-válogatott

cs3_admin

Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

cs3_admin

Ismét megvédte címét a magyar női kajaknégyes, Kozák hatszoros olimpiai bajnok

cs3_admin

Négy továbbjutó magyar egység a kajak-kenu pályán

cs3_admin

A bronzéremért játszhat a női vízilabda-válogatott

cs3_admin

Csipes Tamara ezüstérmes 500 egyesben, Kozák ezúttal negyedik lett

cs3_admin

Tótka Sándor olimpiai bajnok K-1 200 méteren

cs3_admin

Rasovszky ezüstérmes nyíltvízi úszásban

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább