Csongrád Sport

Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságra kvalifikált Pető Bence

Pető Bence július első hetében Rómában vesz részt az úszó Európa Bajnokságon, ahol 3 számban is képviseli hazánkat és Csongrád városát.

A Csongrádi Uszodában a délutánok az edzésektől hangosak, szerencsére egyre több gyerek választja a vízi sportot valamilyen formában. Egy sávban éveken keresztül, ugyanazt a fiatal fiút láttuk, ahogy csendben csak a levegőért fordul a feje, úszik  rója a kilométereket. Pető Bence 6 évesen került Fábián Vince úszóedző kezei alá, akivel az azóta eltelt 13 év alatt egy rendkívüli, és eredményes kapcsolat alakult ki. Ők ketten tökéletes összhangban kezdik és végzik az edzéseket a mai napig. Nincs hangos szó, csak az időmérő óra kattan, és a víz csobban. Csendben, kitartóan, összpontosítva úszik Bence, majd megbeszélik, mire kell figyelnie, hogyan alakul részeredmény, összpontosítás, koncentráció és még hosszasan lehetne sorolni a sok szakmai tanácsot, amelyekkel egy 18 éves úszó az Európa Bajnokságra megússza a szintidőt. Egy kis város életében hatalmas sikernek számít, amikor a fiatalok kijutnak egy földrész versengésére. Bencén hatalmas volt a nyomás, hiszen idén érettségizett, a korona vírus is nehezítette a felkészülést, és az utolsó éve az ifjúsági korosztályban. Sok hosszú távú döntést kellett meghoznia, mind ezek mellett a versenyre koncentrálnia. Fábián Vince, Bence edzője elmesélte, hogy nagyon sok szakirodalmat olvastak el, tudatosan készültek nem csak fizikailag, hanem mentálisan is, és Bence családja is teljes mértékben együttműködő. A motiváció adott volt, hiszen a fiatal úszó, évek óta országos bajnokságok élmezőnyébe szerepel. 6 éves korától az úszás és a tanulás tölti ki a mindennapjait, aminek mára beérett a gyümölcse. Egy egész ország szurkolhat ennek a csongrádi srácnak, aki hazánkat és Csongrád városát, képviseli ezen a rangos versenyen, 50 és 100 méter pillangóúszásban, illetve a 4×100 méteres váltóban. Bence egyik álma valóra vált, de ezzel még nincs vége. Mint mondta, nagy megnyugvást jelent, hogy a szintidőt megúszta, amiért annyit dolgoztak, illetve túl van az érettségin, így már nyugodtan készülhet a következő, szűk 3 hétben. Várja az egyetem, ami sajnos elszakítja majd a szülővárosától, és az edzőjétől, akivel az eltöltött időszak alatt nagyon sokat tanult szakmailag, akivel megbeszélhette amit mások lehet csak a haveroknak mondanak el, és aki mindig bízott a tehetségében a kitartásában. . Addig azonban még előtte áll az EB Rómában. Címeres mezben, sok tehetséges úszó között, 13 év kemény munkájával. Hajrá Bence!


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy háromfős társaság randalírozott Csongrádon

tk_arpad

Eb-selejtezők – Magyarország-Bulgária 3-0

tk_arpad

MAGYAR-BOLGÁR – A MAGYAR VÁLOGATOTTAT FIZIKÁLISAN ÉS TAKTIKAILAG IS JÓNAK NEVEZTE A BOLGÁR KAPITÁNY

Pászti Dániel

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

tk_arpad

Az MLSZ engedélyezi a történelmi Magyarország térképét ábrázoló drapéria használatát

cs3_admin

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

Pászti Dániel

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

tk_arpad

Eltűnt egy csongrádi férfi

tk_arpad

Csercseszov: az a feladatom, hogy jövőre a BL-ben jussunk nyolcaddöntőig

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább