Szentes

Ünnepélyes katonai eskütétel Szentesen

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez május elején bevonult szerződéses legénységi állományú katonák, valamint pályakezdő tisztek és altisztek tettek ünnepélyes katonai esküt Szentesen június 11-én, pénteken – adta hírül a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Facebook oldalán.

A járványügyi rendszabályok betartása mellett szűk körben zajlott ünnepélyes eskütételen az eskü szövegét Ferenczi Igor közkatona mondta elő családja jelenlétében. A rendezvényen dr. Szabó István alezredes, a Műszaki Támogató Zászlóalj parancsnoka ünnepi beszédében kiemelte: „Önök itt mindannyian kemény munkát végeztek az elmúlt időszakban, annak érdekében, hogy a katonai szolgálatuk szilárd alapjait megteremtsék. Megerősödtek testben és lélekeben. Készen állnak arra, hogy majd a nem kevésbé embert próbáló szakkiképzéseik után, hasznos tagjai legyenek katonai szervezeteiknek”.

Az ünnepi beszéd zárásaként a zászlóaljparancsnok sok sikert, erőt és egészséget kívánt az esküdt tett katonáknak. „Viseljék büszkén a Magyar Honvédség egyenruháját és mai esküjükhöz hűen, legyenek méltóak vezetőik, bajtársaik és a társadalom bizalmára, elismerésére”-mondta az alezredes.A rendezvényen a műszaki ezred parancsnoka Antal László ezredes elismeréseket adott át.Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka az alapkiképzésen való kiemelkedő teljesítményük elismeréseként emléklapot adományozott Osztos Orsolya és Gulyás Péter közkatonáknak. Az alapkiképzés érdekében végzett szakmai munkájuk elismeréseként pedig Hati Gyöngyi szakaszvezetőnek bronz csapatérmet, Magyar Csaba Norbert tizedesnek könyvet adományozott.

Fotó: Facebook/MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred/Janó Miklós őrm.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

1,5 milliót lopott egy nő az ismerősétől Szentesen

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor