Belföld

Két utas életébe került a szabálytalan előzés Tiszaugnál – Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. október 4-én a 44-es főúton, Tiszaug közelében szabálytalanul előzve balesetet okozott, ami miatt két utasa meghalt, a harmadik utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 4-én délután Tiszaug közelében, a 44-es számú főúton Lakitelek irányába egy személygépkocsit vezetett. Az időjárás derült volt, a látási viszonyok is jók voltak, az aszfaltozott úttest száraz volt. A vezető melletti ülésen utazott a vádlott barátnője, míg a hátsó üléseken a barátnő 11 éves húga és a barátnő anyja ültek.

A vádlott egy jobbra ívelő kanyarban az egyenetlen, kátyús úttesten úgy kezdett előzni, hogy a szembejövő sáv nem volt kellő távolságban szabad. A vádlott mintegy 88-94 km/h sebességgel hajtott, fékezni kezdett, de ennek ellenére mintegy 40-42 km/h sebességgel nekiütközött egy szemből jövő pótkocsis teherautó elejének. Az ütközés után mindkét jármű a vádlott haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávban állt meg.

A balesetben a személyautó jobb oldali első ülésén utazó barátnő és a jobb oldali hátsó ülésen utazó anya olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy a helyszínen meghaltak. Az anyja mellett utazó 11 éves lány és a vádlott 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek. Mind a vádlott, mind pedig a sértettek szabályosan becsatolt biztosági övet használtak.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotók, archív: Donka Ferenc

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész

cs3_admin

Gyorshajtókra vadásznak majd a jövő héten

cs3_admin

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

cs3_admin

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe csütörtöktől szombat éjfélig

cs3_admin

Meghosszabbította az MVM a mérőórák bediktálásának idejét

Pászti Dániel

Több mint ezerhatszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

cs3_admin

Továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba

cs3_admin

Magántulajdonú gépjárművek kapnak ezentúl 480 forintos áron üzemanyagot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább