Kistelek

Erdő- és nádastüzek oltására felkészített járművet kaptak a kisteleki önkéntesek

A gyorsbeavatkozó egységgel lényegesen nagyot nőtt és erősödött a Kistelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóképessége, ami komoly előrelépés az egyesület, a település és a járás életében is.

Negyvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felszerelése korszerűsödik a közeljövőben. Budapesten összesen tizenöt szervezet vehette át azokat a felmálházott gépjárműveket, amelyek segítségével eredményesebben küzdhetnek meg a pusztító erdőtüzekkel. A járműveken kívül a szervezetek speciális felszereléseket és egyéni védőeszközöket is kapnak. A fejlesztés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása projekt keretében valósul meg.

Újabb fejezetéhez érkezett az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok projekt. Április közepe után tizenhat Volkswagen Amarok gépjármű, négyszáznyolcvan erdőtűzoltó egyéni védőfelszerelés, kétszáz speciális eszköz, háromszázhatvan speciális hátizsák, hetvenkét láncfűrész, nyolcvan puttonyfecskendő, nyolc hőkamera és számos egyéb szakfelszerelés kerül az önkéntesekhez. Összesen nyolc megyében erősödik ezzel jelentősen a mentő tűzvédelem, a járművek és eszközök oda kerülnek, ahol különösen gyakoriak és pusztítóak a szabadtéri tüzek.

A projekt révén az érintett megyékben – többek között Csongrád-Csanád megyében is – hatvanfős erdőtűzoltó csoportok alakulnak.

Ezzel megvalósul a projektben vállalt úgynevezett „földi erdőtűzoltás járművekkel” modul, amely lehetővé teszi, hogy modern, a hazai tűzoltásban eddig nem használt védőfelszerelésekkel és szakfelszerelésekkel vegyék fel a harcot a tűzoltók a vegetációtüzekkel szemben. A modul csaknem 495 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg, a projekt teljes költségvetése 2 milliárd 300 millió forint.

A 2021. április 13-ától kezdődő átadáson megyénkben a Mórahalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Kistelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapott erdőtűzoltó járműveket, és az azokhoz tartozó teljes málhafelszerelést.

A járművek átadását követően érkeznek meg a megyékhez azok a teljes védőruhakészletek, amelyek a hatvanfős csoportok méretigénye szerint tartalmaznak sisakot, kabátot, nadrágot, kesztyűt és bakancsot is.

Forrás: BM OKF, kistelekjaras.hu, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor