Sándorfalva

Faültetés Sándorfalván

A Föld napja közeledtével 30 db díszfa került elültetésre Sándorfalván a Pallavicini kastély kertjében. A díszkörte- és keskenylevelű kőrisfák jelképes kerítést alkotnak Sándorfalva belvárosában.

Sándorfalva a tavasz közeledtével nagy hangsúlyt fektet a város közterületeinek, parkjainak zöldítésére, fásítására. Füvesítéssel, parkrendezéssel, a közterületek egynyári virágokkal történő beültetésével tesszük szebbé utcáinkat, tereinket.

Minden fa fontos! Már egyetlen fa elültetésével, kisebb facsoportok létrehozásával, a belterületi fásítással hozzájárulunk közös céljaink eléréséhez: az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Az Agrárminisztérium a 2019 őszén indított Országfásítási Program keretében hirdette meg a Településfásítási Programot, amely 2020 júniusában kezdődött a Vidékfejlesztési Programhoz, a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez, valamint az Éghajlatváltozási Cselekvési Tervhez kapcsolódóan. A Településfásítási Program keretében összesen 12 ezer darab, belterületen elültethető fát igényelhetek a 10 ezer fő alatti települések.

Sándorfalva sikeresen pályázott a „Településfásítási Program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Cselekvési Terve alapján a VP-20.2-16 „A magyar nemzeti hálózat működését szolgáló technikai segítségnyújtás” projekt keretén belül megvalósuló támogatásra.

A Településfásítási Program 2020 keretében Sándorfalva 30 darab fát kapott, amelyek a Pallavicini Kastély előtti téren kerültek elültetésre. A keskenylevelű kőris és díszkörte fák díszei lesznek a kastélykertnek.

A fák földlabdásak, 10-14 centiméter törzskörméretűek, földlabdával együtt 2-5 méter magasak. A szakszerű ültetés érdekében minden fához támasztó karó került. A fák köré takarómulcsot és védőrácsot helyeztünk el. Annak jelképeként, hogy ezek a fák növelik a településen található élőhelyek változatosságát, és más élőlények otthonául is szolgálnak majd, minden igénylő ajándékba kapott egy madárodút is. Mindezt az igényelt fákkal együtt szállította Sándorfalvára a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Április 16-án, pénteken délelőtt, a sajtónyilvános eseményen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Sándorfalva város nevében Búza Katalin alpolgármester is ültetett fát.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze Sándorfalvánál

cs3_admin

Konferencián is bemutatták a sándorfalvi várostörténeti könyvet

cs3_admin

A sándorfalvi lehajtónál személyautóba rohant egy kisteherautó az M43-ason

cs3_admin

Egyre több kupakgyűjtő van Sándorfalván

cs3_admin

A magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők

cs3_admin

Újabb épület lesz a sándorfalvi piacon: aláírták a szerződést a kivitelezővel

cs3_admin

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki Sándorfalva főutcájára

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Hódmezővásárhely és Sándorfalva térségében

cs3_admin

Citerás nyílt nap Sándorfalván

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább