Sport

Marco Rossi néhány helyen változtatni fog csapatán

Marco Rossi Mindenképpen nyerni szeretnénk. Tiszteljük az ellenfelet, nem becsülhetjük le, de sem a hosszú utazás, sem a műfű, sem semmi más nem lehet kifogás – fogalmazott a szövetségi kapitány az Andorra elleni vb-selejtező előtt. – Ugyanúgy készülünk ellenük, mint bármelyik korábbi ellenfelünk ellen, függetlenül a világranglistát elfoglalt helyezésétől, és a találkozó első percétől az utolsóig koncentrálnunk kell.

Marco Rossi az újságíróknak válaszolva elmondta, nem történhet meg, hogy nem a megfelelő hozzáállással fussanak ki játékosaink a pályára – annak ellenére sem, hogy több kulcsjátékost mellőznie kell a válogatottnak.

 Mi egy csapat vagyunk, együtt kell küzdenünk, és őszintén remélem, hogy minden magyar szurkoló mögöttünk fog állni. Még akkor is, ha nem a legélvezetesebb és legszebb játékot fogjuk produkálni – erre az esetre már előre elnézést kérek. De kizárólag az számít, hogy a holnapi mérkőzést megnyerjük, szinte mindegy milyen játékkal.

Dibusz Dénes szerint Andorra agresszívebb játékot mutat majd ellenünk, mint San Marino. A kapus bízik benne, hogy a válogatott sok helyzetet tud majd kialakítani és már az első félidőben előnyre tesz szert, amihez a labdabirtoklásra kell majd koncentrálni.

 Négy éve sok hiányzóval állt ki a csapat, akkor én sem játszottam és a televízióban néztem a mérkőzését. Nagyon meglepett és rosszulesett a vereség, hiszen akkor is a csapat tagjának érzem magam, amikor nem vagyok a keretben. Most az a dolgunk, hogy ugyanabba a folyóba ne lépjünk bele. Nagyon komolyan kell vennünk a mérkőzést. Az andorrai válogatott stabilan védekezik és a hazai pálya, valamint a műfű is mellettük áll, de egyiket sem kifogásként említem. Műfüvön teljesen más a labda sebessége, máshogy pattan, a rúgásoknál is máshol kell eltalálni. Igyekszünk megismerni és alkalmazkodni a körülményekhez.

A válogatott júniusi felkészülési mérkőzéseivel kapcsolatban csütörtökön fog bejelentést tenni az MLSZ.

A szerda esti Andorra-Magyarország vb-selejtezőt az izlandi Vilhjalmur Thorarinsson fogja vezetni. Asszisztensei Gylfi Mar Sigurdsson és Birkir Sigurdarson, a negyedik játékvezető pedig Ivar Orri Kristjansson lesz.

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor