Kistelek

Átadásra kész a Kisteleki Agrárlogisztikai Centrum

Elkészült a  Kisteleki Agrárlogisztikai Centrum, amely 2 üzlethelység mellett, hűtőkamrákkal felszerelve, valamint egy piaccsarnok kialakításával, illetve szabadtéri árusítóhelyekkel, közlekedőterekkel, parkolóval, és kerékpár tárolóval várja majd a termelőket és a vásárlókat. 

A Kisteleki Vásár mellett a helyiek és a környező települések egyik kedvelt bevásárló helye a pénteken kora reggeli órákban nyitó Kisteleki Piac. Balástyáról, Ópusztaszerről és Pusztaszerről is szívesen járnak át, a vásárlók, hogy friss hazai termékeket vásároljanak a hétvégi ebédhez. Minden szempontból indokolt volt a terület bővítése, így Kistelek Város Önkormányzata a helyi piac közvetlen szomszédságában egy Agrárlogisztikai Centrumot hozott létre. A megvalósult beruházás a helyi mezőgazdasági termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatását szolgálja. Az épületkomplexumban, az abban kialakított helységekben lehetőség nyílik olyan szolgáltatások nyújtására, mint a raktározás, hűtve tárolás, osztályozás, csomagolás. Ezen tevékenységek folytatására alkalmas területen kívül felépült 2 üzlethelység hűtőkamrákkal felszerelve, valamint egy piaccsarnok létesült szabadtéri árusítóhelyekkel, közlekedőterekkel, parkolóval, valamint kerékpártárolóval. Mindez az akadálymentesítésre vonatkozó előírásoknak megfelelően, így akadálymentes mosdó és parkoló is található a helyi termelői piac területén. A helyi termelői piac olyan értékesítésre alkalmas terület, amely a fekvése szerinti megyében, vagy a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékét értékesítheti. A helyi és környező települések termelői már eddig is bőséges árukínálattal szolgáltak, amelyek hazai és saját kertben termesztett árucikkek. Kistelek Város célja a helyi piac bővítésével, hogy lehetőség nyíljon a település és a környékbeli termelők mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékeinek értékesítésére, ismertségének, valamint elismertségének javítására. A beruházás további lehetőséget nyújt a helyi termékek előnyeinek kihangsúlyozására, egészségesebb élelmiszerek beszerzésének lehetőségére, és mivel a termékek nem több kézen keresztül jutnak el a lakosság asztalára, így kedvezőbb árakon juthatnak hozzá a lakosok adott esetben bio, vegyszermentes alapanyagokhoz. Az Agrárlogisztikai Centrum működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése megtörtént, így az üzlethelységek berendezései, asztalok, székek, pultok, valamint raktárberendezések, illetve a piaccsarnok asztalai. Fontos kiemelni, hogy a beruházás európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A támogatás összege 115 766 915 Ft..  A projekt a TOP-1.1.3-16 Helyi gazdaságfejlesztés felhívás célkitűzéseihez kapcsolódik, melynek átfogó célja a fenntartható, belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztés. A vírushelyzetre való tekintettel, hivatalos átadó eseményre nem kerülhet sor. A termelői piac megnyitását a szükséges engedélyek beszerzését követően, tavaszra tervezik, amely remélhetőleg továbbra is, közkedvelt találkozási pontja lesz a helyi, illetve környékbeli lakosoknak, termelőknek.

T.G.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csinosítják a kisteleki szökőkutat

cs3_admin

Rendet rakni hívja a kistelekieket a városrendész

cs3_admin

Elindult a próbaüzem az ipari szennyvíztelepen Kisteleken

cs3_admin

Több mint 700 mázsa szenet osztanak szét Bakson

cs3_admin

Első újévi vásár Kisteleken

cs3_admin

Vasárnap nagypiac a kisteleki vásártéren

cs3_admin

Újabb évet zárt a KITE a Bozsik programban

cs3_admin

Ózongenerátort kapott a kisteleki mentőállomás

cs3_admin

Kistelek is ünnepi díszbe öltözött

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább