Pusztaszer

Összefogtak a pusztaszeriek

A gyors és önzetlen összefogásnak köszönhetően, új életet kezdhet az óvodáskorú gyermekét egyedül nevelő pusztaszeri édesapa akinek a háza az elektromos zárlat okozta tűzben teljesen lakhatatlanná vált.

Pusztaszer település a honfoglalás szempontjából központi szerepet töltött be, napjainkban azonban nem sokat hallatnak magukról, hiszen nagyon összetartó, mondhatni szinte zárt közösségben élnek a közel 1500 fős településen. Az elmúlt napokban egy sajnálatos esemény miatt kerültek a térségi élet középpontjába, mely szerint egy óvodás gyermekét egyedül nevelő édesapa szorul segítségre, mivel a házuk egy elektromos zárlat miatt, teljesen lakhatatlanná vált. A bajt időben észlelték, de egy szoba teljes bútorzattal kiégett és valószínűleg tavaszig a felújítási munkálatokat sem tudják elkezdeni, így kézenfekvő volt, hogy jól jönne a segítség. A család átmenetileg az édesapa testvérénél lakik, akik azonnali segítséget tudtak nyújtani. Máté Gábor Pusztaszer polgármestere és Körmendi Zsuzsa képviselő már évekkel ezelőtt létrehozott egy a szülői munkaközösségből álló kis csoportot, akik azon felül, hogy rendezvényeket és a közösségi élet egyes momentumainak szervezését is kézbe veszik, azonnal közzé tettek egy közösségi felhívást, annak ellenére, hogy a pusztaszeriek híresek arról, hogy összetartó emberekként önállóan próbálnak minden adódó lehetőséget vagy esetleges problémát megoldani. Most azonban úgy gondolták nagyobb összefogásra lesz szükség, hiszen a családnak mindene odaveszett a tűzben és nehéz lesz egy ekkora pici gyerekkel egyedülálló apaként az újrakezdés. A felhívásra számukra meglepő módon már pár óra elteltével befutottak a felajánlások, nem a csak a településről, hanem Szegedről, Kistelekről és a környező helyekről egyaránt. Mint azt Körmendi Zsuzsától megtudtuk, számukra is meglepő és nagyon megható volt ez a fajta együttműködés és segítőkészség, hiszen nem számítottak erre, mivel az adományokat január 16.-án szombaton szerették volna összegyűjteni a helyi piactéren, de már most is szinte minden adott ahhoz, hogy a család gond nélkül tudjon addig is élni, amíg az otthonukat helyreállítják. Az első adomány pár órán belül már felajánlásra került, egy volt pusztaszeri lakos személyében, aki egy teljes lakásberendezést ajánlott fel, őt követte egy másik, aki mosógépet, majd ruhákat, további tárgyi adományokat és pénzadomány is szép összeggel érkezett, amit még továbbra is várnak, a család részére. Az eddigiek tükrében a tervezett, szombati adománygyűjtő akció is megrendezésre kerül, de egyben át is adják az eddig összegyűlt tárgyi és pénzbeli segítséget a család számára. Egy jótékonysági süteménybörzével is készülnek erre az alkalomra, amelynek bevétele szintén a család megsegítésére ajánlanak fel. Nem is kell mondani milyen érzés lehet kapni egy ilyen helyzetben, de az adott időszakban adni, felemelő érzés lehet minden adományozó számára.

Aki szeretne és tud segíteni az alábbi telefonszámon érdeklődhet:

Körmendi Zsuzsanna 06-30-7551853

T.G.

Fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ocskó-Almási Anita is nagy bejelentést tett

Szabó Viktor

Speciális komplexitásra törekvő metodusok bevezetése a pusztaszeri tehetséggondozásban

Szabó Viktor

Innovatív megoldások a pusztaszeri tehetségek gondozásában

Szabó Viktor

A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból, amikor egy autó fának csapódott a nagy ködben

cs3_admin

Szoba égett egy pusztaszeri tanyán

cs3_admin

Kuvaszfesztivált rendeztek Pusztaszeren

cs3_admin

Katolikus templom épült Pusztaszeren

cs3_admin

Kigyulladt egy ház Pusztaszer külterületén

cs3_admin

Meghalt a motoros, aki árokba sodródott Pusztaszernél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább