Belföld Kék Hírek

Tömve volt a teherautó: a szalmabálák között ötvenkilenc migránst fogtak Kiskunhalason

Egy magyar rendszámú teherautót vontak ellenőrzés alá a rendőrök a kiskunhalasi Tesco-nál lévő körforgalom után, az autókereskedés előtt.

Helyszíni információink alapján az ellenőrzés során ötvenkilenc migránsra bukkantak a jármű ponyvás raktérében. Úgy tudni, hogy fiatal férfiak és egy kisgyerek utazott a szalmabálák között. először 25 főt, másodjára pedig 34 migránst szállítottak el a rendőrök, miután alaposan átvizsgálták őket. Mint kiderült, a magyar rendszámú teherautót egy román férfi vezette, őt a rendőrök őrizetbe vették. Úgy tudjuk, a jármű a körforgalomban majdnem felborult, ezt szúrhatták ki a rendőrök, akik nem sokkal arrébb megállították a teherautót, hogy figyelmeztessék a sofőrt. A jármű átvizsgálásakor azonban a rakomány mögött 59 migránsra bukkantak. Jelenleg a román embercsempész számoltatása és a migránsok előállítása zajlik. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség munkatársai december 19-én 8 órakor Kiskunhalas belterületén egy magyar rendszámú tehergépjárművet állítottak meg, amit egy román állampolgár vezetett. A jármű rakterében 59 illegális migránst bújt meg. A magukat szír és algériai állampolgárnak valló személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrt embercsempészés miatt elfogták és őrizetbe veszik a rendőrök. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai az illegális migránsokat kihallgatják. Ezt követően az egyenruhások visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására.

Fotók, szöveg: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

cs3_admin

Megkezdődött a bolgár kamion műszaki mentése az M43-as autópályán, Szeged határában

cs3_admin

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord

cs3_admin

Két baleset is az M5-ösön, a két kamion műszaki mentése estig is eltarthat

cs3_admin

A hermelin lett az év emlőse

cs3_admin

Kihajtott a védett útra, baleset lett belőle

cs3_admin

Halálos baleset történt Kecskemét térségében

cs3_admin

Jeges úton ütközött két Suzuki Fábiánsebestyénnél

cs3_admin

Hideg, téli idő lesz a hétvégén

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább