Belföld

Válasszuk a hazait karácsonykor is!

A magyar élelmiszerek nemcsak ízletesek és frissek, de hozzájárulnak a gasztronómiai kultúránk, és a gazdálkodási hagyományaink fennmaradásához is. Menjünk ki a piacokra, keressük a hazai termelők portékáit: a magyar halat, a vecsési, hadházi káposztát, a diót, a mákot, a magyar baromfit – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

    Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közös videóban hívta fel a figyelmet a magyar termékek vásárlásának fontosságára, ami karácsonykor még hangsúlyosabb.
    Találkozni a termelővel, megismerkedni új kézműves termékekkel, felfedezni nagymamáink titkos receptjeinek ízét, óriási élmény és lehetőség. A hazai élelmiszer vásárlásával javítjuk a mezőgazdaság teljesítményét, az élelmiszeripar jövedelmezőségét. Ráadásul a környezetünket is megóvjuk, nem kell ugyanis több ezer kilométerről ide hozni az árut, és ezzel szennyezni teremtett világunkat – tette hozzá az agrártárca vezetője.
    A szép képeslapok, a kedves telefonhívások mellett egy személyre szóló ajándéknak most még egy fontos üzenete lehet: az, hogy odafigyelünk egymásra. Hiszen idén karácsonykor magyar termékek vásárlásával nem csak szeretteinknek, de a magyar vállalkozóknak is elmondhatjuk, hogy számíthatnak ránk – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki kiemelte: a kormány ahogy eddig, ezután is olyan intézkedéseket hoz, amely a családok, vállalkozások anyagi biztonságát szolgálja.
    A két politikus mindenkit arra biztat, hogy ha teheti, idén karácsonykor válassza a magyar terméket, úgy a karácsonyfa alá, ahogy a családi asztalra.
    A videó elérhető Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook oldalán.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor