Sport

Megvannak a vb-selejtezős ellenfeleink

Zürichben elkészítették a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott az I csoportba került Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra és San Marino mellé. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint közepesen nehéz csoportba került a válogatott.

Épp csak véget értek a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra is kvalifikáló Nemzetek Ligája-sorozat küzdelmei, és a magyar válogatott kiharcolta az Eb-szereplés lehetőségét, máris a vb-selejtező csoportbeosztásáért izgulhattunk, Zürichben ugyanis hétfőn este elkészítették a 2022-es katari világbajnokság 2021 márciusában kezdődő európai selejtezőjének sorsolást.

A selejtezőcsoportokat alkotó válogatottakat hat kalapból sorsolták ki, melyek közül ötöt tíz csapat, egyet pedig öt válogatott alkotott. Az első kalapba a ranglista első 10 európai csapata került, a másodikban a ranglista 11-20. helyezettje, és így tovább.

A zürichi sorsoláson először az első kalap csapatait húzták ki, majd ezt követően sorban következtek a többi kalap válogatottjai. Így amikor Daniele de Rossi kihúzta a magyar válogatottat az I csoportba, akkor már tudtuk, hogy Anglia és Lengyelország lesz a két legerősebb ellenfelünk a csoportban. A negyedik kalapból Albánia, az ötödikből Andorra, a hatodikból pedig San Marino került a magyar válogatott csoportjába.

– Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is – adott gyorsértékelést a sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány. – Szerintem közepesen nehéz hatos tagjai lettünk. A csoportnak egyébként érdekessége, hogy három olasz szövetségi kapitány által irányított válogatott is szerepel benne. Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak a harmadik lett Nemzetek Ligája csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi vb-n elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a 19. helyen állnak, ráadásul náluk játszik Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal. Albánia szerintem a negyedik kalap erősebb csapatai közé tartozik. Andorra a 151., San Marino pedig az első 200-ban sincs, ugyanakkor pont Andorra kapcsán emlékezhetünk, hogy ezek a kis csapatok borzasztó veszélyesek tudnak lenni, ha nem vesszük őket elég komolyan. Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy erre ismét képesek legyünk!

A vb-selejtezők 2021 márciusában kezdődnek meg, és 2021 novemberében zárulnak. Márciusban és szeptemberben három-három, októberben és novemberben két-két hivatalos játéknap lesz.

Európából 13 csapat jut ki a 2022-es, katari rendezésű világbajnokságra. Ebből tíz (a vb-selejtezők tíz csoportelsője) egyenes ágon, három pedig pótselejtezős rájátszást követően. A rájátszásban a tíz csoportmásodik mellett két válogatott a Nemzetek Ligája-eredmények alapján vesz részt (az a két együttes, amely a vb-selejtezők csoportgyőzteseit és másodikjait leszámítva a legjobb helyen végzett a Nemzetek Ligájában). Az európai vb-pótselejtező három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben zajlik majd 2022 márciusában.

Forrás: MLSZ

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szalai Attila Mesut Özil klubtársa lett a Fenerbahcében

cs3_admin

Férfi vízilabda ob I – A Szentes hat góllal volt jobb a Tatabányánál

cs3_admin

Az Év sportolója gála 2020 – Szoboszlai és Karakas a győztes, taroltak a labdarúgók

cs3_admin

Férfi vízilabda világliga – Legyőzte a horvátokat a magyar válogatott

cs3_admin

Keleti Ágnes 100 éves, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

cs3_admin

Gondban az FC Barcelona

cs3_admin

Dakar-rali – Szalay Balázsék az 52. helyen állnak a prológ után

cs3_admin

Az idei lehet minden idők legdrágább nyári olimpiája

cs3_admin

A legszebb ajándék – az Izland elleni mérkőzés kulisszatitkai (videók)

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább