Vélemény

Deák Dániel: Jogállamiság igen, politikai nyomásgyakorlás nem!

„A baloldal a Soros-hálózat elvárásának megfelelően egységesen követeli, hogy a kormány hagyjon fel a vétóval az uniós viták során.

Továbbra sem támogatja a baloldal a nemzeti szuverenitásért folytatott küzdelmet, a Soros-hálózat elvárásainak megfelelően politizálnak, támadják a brüsszeli politikai nyomásgyakorlással szembeni magyar és lengyel ellenállást.

A baloldal állításával ellentétben valójában nem Magyarország és Lengyelország miatt nincs még elfogadva az uniós költségvetés és a segélyalap, hanem a balliberális többségű Európai Parlament miatt. A tagállamok ugyanis júliusban megállapodtak ezekben a kérdésekben, ezt a megállapodást rúgták fel Brüsszelben.

Magyarország és Lengyelország az uniós jogszabályokban garantált jogával él. Nem hagyja ez a két ország, hogy rájuk kényszerítsék mindenféle »jogállamisági« kérdésnek álcázva a megengedő bevándorlási szabályokat. Ne legyen ugyanis kétségünk, most egy olyan mechanizmust akarnak elfogadni Brüsszelben, amellyel könnyen rá lehetne kényszeríteni minden tagállamot a brüsszeli migrációs tervek elfogadására. Emiatt is támadja most a baloldal a vétót, hiszen ahol ők kormányoznak, mindenhol befogadó bevándorláspolitika van érvényben. A magyar kormány álláspontja egyértelmű: jogállamiság igen, politikai nyomásgyakorlás nem!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor