Vélemény

Deák Dániel: Jogállamiság igen, politikai nyomásgyakorlás nem!

„A baloldal a Soros-hálózat elvárásának megfelelően egységesen követeli, hogy a kormány hagyjon fel a vétóval az uniós viták során.

Továbbra sem támogatja a baloldal a nemzeti szuverenitásért folytatott küzdelmet, a Soros-hálózat elvárásainak megfelelően politizálnak, támadják a brüsszeli politikai nyomásgyakorlással szembeni magyar és lengyel ellenállást.

A baloldal állításával ellentétben valójában nem Magyarország és Lengyelország miatt nincs még elfogadva az uniós költségvetés és a segélyalap, hanem a balliberális többségű Európai Parlament miatt. A tagállamok ugyanis júliusban megállapodtak ezekben a kérdésekben, ezt a megállapodást rúgták fel Brüsszelben.

Magyarország és Lengyelország az uniós jogszabályokban garantált jogával él. Nem hagyja ez a két ország, hogy rájuk kényszerítsék mindenféle »jogállamisági« kérdésnek álcázva a megengedő bevándorlási szabályokat. Ne legyen ugyanis kétségünk, most egy olyan mechanizmust akarnak elfogadni Brüsszelben, amellyel könnyen rá lehetne kényszeríteni minden tagállamot a brüsszeli migrációs tervek elfogadására. Emiatt is támadja most a baloldal a vétót, hiszen ahol ők kormányoznak, mindenhol befogadó bevándorláspolitika van érvényben. A magyar kormány álláspontja egyértelmű: jogállamiság igen, politikai nyomásgyakorlás nem!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kubatov Gábor: A könnyű győzelmek mindig értéktelenebbek

cs3_admin

Rákay Philip: Négy éve kezdték az álomgyilkosok

cs3_admin

Bohár Dániel: A világbéke kimaradt

tk_arpad

Bayer Zsolt: Seattle belvárosa és a Capitolium

tk_arpad

Karikó Katalin: „Most azt mondani, hogy magyar ész volt benne, talán nem túlzás”

cs3_admin

Hámori Tamás: Újhelyi képviselő úr kijelentette, a kormány nem “az emberek” valódi gondjaival foglalkozik

cs3_admin

Hámori Tamás: Párhuzamos valóság – kétszer

cs3_admin

Orbán Viktor: Európa nem hódolt be

cs3_admin

Bayer Zsolt: Egyszer volt, hol nem volt

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább