Kistelek

Ózongenerátort kapott a kisteleki mentőállomás

Magánszemélyek adták össze a fertőtlenítő eszköz árát, amivel az épület helyiségeit és a sürgősségi ügyelet autóját tudják fertőtleníteni.

Halk kattogás, zörgés hallatszott a kisteleki orvosi ügyelet várójában csütörtök délután – dolgozott a szárítógép, melyet a tavasszal, a járvány első hullámakor, széles körű lakossági összefogással sikerült megvenni a veszélyes munkaruhák tisztításához. Az akkori gyűjtés szervezője, Szabó-Madarasi Edó lépett be éppen az épületbe, kezében a futártól nemrég átvett dobozzal – egy új adománnyal az orvosi ügyelet részére.

Most a járvány második hullámában is megkérdeztük a mentőállomás vezetőjét, hogy hogyan tudnánk kicsit segíteni ebben a helyzetben, és körvonalazódott, hogy szükség volna egy ózongenerátorra, ami a rendelőnek a helyiségeit tudja fertőtleníteni. Egy ilyen eszköz használatával kevesebb leállásra lenne szükség az orvosi ellátás során. Ez most nem többszázezres, hanem egy nagyjából ötvenezer forint körüli gép, ezért arra gondoltam, hogy baráti, ismeretségi körben próbáljuk összegyűjteni az árát. A jelentős részét sikerült is gyorsan összegyűjteni, amit az ügyelet dolgozói kipótoltak magánadománnyal, és így állt össze az anyagi fedezet – mondta el portálunknak a gyűjtés szervezője.

Az ózongenerátort Bálint Zoltán, az orvosi ügyelet vezetője és Bozó József, a Szerapisz Egészségügyi Alapítvány képviselője vette át azzal a gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomaggal együtt, melyet Szabó-Madarasi Edó vitt az orvosi ügyelet dolgozói részére.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint 700 mázsa szenet osztanak szét Bakson

cs3_admin

Első újévi vásár Kisteleken

cs3_admin

Vasárnap nagypiac a kisteleki vásártéren

cs3_admin

Újabb évet zárt a KITE a Bozsik programban

cs3_admin

Kistelek is ünnepi díszbe öltözött

cs3_admin

„Célba ért” a KITE Kisteleken

cs3_admin

Autókat szállító tréler borult fel az M5-ösön Kisteleknél

cs3_admin

Arany minősítést szerzett a Kisteleki Citerazenekar

cs3_admin

Oldalára borult egy autóbusz Kisteleknél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább