Kistelek

Ózongenerátort kapott a kisteleki mentőállomás

Magánszemélyek adták össze a fertőtlenítő eszköz árát, amivel az épület helyiségeit és a sürgősségi ügyelet autóját tudják fertőtleníteni.

Halk kattogás, zörgés hallatszott a kisteleki orvosi ügyelet várójában csütörtök délután – dolgozott a szárítógép, melyet a tavasszal, a járvány első hullámakor, széles körű lakossági összefogással sikerült megvenni a veszélyes munkaruhák tisztításához. Az akkori gyűjtés szervezője, Szabó-Madarasi Edó lépett be éppen az épületbe, kezében a futártól nemrég átvett dobozzal – egy új adománnyal az orvosi ügyelet részére.

Most a járvány második hullámában is megkérdeztük a mentőállomás vezetőjét, hogy hogyan tudnánk kicsit segíteni ebben a helyzetben, és körvonalazódott, hogy szükség volna egy ózongenerátorra, ami a rendelőnek a helyiségeit tudja fertőtleníteni. Egy ilyen eszköz használatával kevesebb leállásra lenne szükség az orvosi ellátás során. Ez most nem többszázezres, hanem egy nagyjából ötvenezer forint körüli gép, ezért arra gondoltam, hogy baráti, ismeretségi körben próbáljuk összegyűjteni az árát. A jelentős részét sikerült is gyorsan összegyűjteni, amit az ügyelet dolgozói kipótoltak magánadománnyal, és így állt össze az anyagi fedezet – mondta el portálunknak a gyűjtés szervezője.

Az ózongenerátort Bálint Zoltán, az orvosi ügyelet vezetője és Bozó József, a Szerapisz Egészségügyi Alapítvány képviselője vette át azzal a gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomaggal együtt, melyet Szabó-Madarasi Edó vitt az orvosi ügyelet dolgozói részére.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor