Belföld

Karácsonyozhatunk korlátozások nélkül?

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – erről számolt be hivatalos közösségi oldalán a kormányzat.

A kérdésre szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök is kitért. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakkal nemrég kezdett foglalkozni az operatív törzs, és nagy vita folyik arról, mi legyen a síeléssel. – Az olaszok zárni akarnak, úgy látom, hogy németek is, az osztrákok mentenék a szezont – értékelt a kormányfő. Elmondta,

arra kéri a magyarokat, hogy ne fizessenek elő, ne foglaljanak síszállásokat és külföldön síelési lehetőségeket, mert nem fogják tudni azokat beváltani, és biztosak lehetnek abban, hogy Magyarországon olyan szabályok lesznek, amelyek nem teszik lehetővé, hogy ne kerüljenek karanténba a síelés után.

A miniszterelnök elmondta, örül, hogy egyre több család engedheti meg magának, hogy síelni menjen, de most nem ennek van itt az ideje.

– Nem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint kell majd élnünk a karácsonyi ünnepek és újév idején – mondta a kormányfő. – Szeretnénk – folytatta –, hogy minden család korlátozás nélkül tudna egymással találkozni, és olyan karácsonyunk és újévünk lehetne, mint amilyen lenni szokott. De hogy ezt megengedhetjük-e magunknak, nyolc-tíz napnál hamarabb nem tudom megmondani.

magyarnemzet.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Karácsonyi és szilveszteri tűzvédelmi teszt

cs3_admin

Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára

tk_arpad

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben az ünnepi szezonban egy felmérés szerint

tk_arpad

A Magyar Zene Háza elnyerte az egyik legrangosabb amerikai építészeti elismerést

tk_arpad

Jól áll a talajok őszi feltöltődése

tk_arpad

Lantos Csaba: az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

tk_arpad

Sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

tk_arpad

Elhunyt Mészöly Kálmán

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább