Belföld

Karácsonyozhatunk korlátozások nélkül?

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – erről számolt be hivatalos közösségi oldalán a kormányzat.

A kérdésre szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök is kitért. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a karácsonyi időszakkal nemrég kezdett foglalkozni az operatív törzs, és nagy vita folyik arról, mi legyen a síeléssel. – Az olaszok zárni akarnak, úgy látom, hogy németek is, az osztrákok mentenék a szezont – értékelt a kormányfő. Elmondta,

arra kéri a magyarokat, hogy ne fizessenek elő, ne foglaljanak síszállásokat és külföldön síelési lehetőségeket, mert nem fogják tudni azokat beváltani, és biztosak lehetnek abban, hogy Magyarországon olyan szabályok lesznek, amelyek nem teszik lehetővé, hogy ne kerüljenek karanténba a síelés után.

A miniszterelnök elmondta, örül, hogy egyre több család engedheti meg magának, hogy síelni menjen, de most nem ennek van itt az ideje.

– Nem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint kell majd élnünk a karácsonyi ünnepek és újév idején – mondta a kormányfő. – Szeretnénk – folytatta –, hogy minden család korlátozás nélkül tudna egymással találkozni, és olyan karácsonyunk és újévünk lehetne, mint amilyen lenni szokott. De hogy ezt megengedhetjük-e magunknak, nyolc-tíz napnál hamarabb nem tudom megmondani.

magyarnemzet.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutatás: elsöprő támogatottsága van Orbán Viktor békemissziójának, még az ellenzéki választók egy része is egyetért

Szabó Viktor

Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!

Szabó Viktor

Ti láttatok már világító felhőket? 

Szabó Viktor

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi 

Szabó Viktor

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről

Szabó Viktor

Ennél jobb hír nem kell mára: jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

Szabó Viktor

Melegben végzett munka esetén védőitalt kell biztosítani

Szabó Viktor

Nagy Márton: minden várakozást felülmúlt az infláció júniusi mérséklődése

Szabó Viktor

Lejár a határidő a plakátok eltávolítására

Szabó Viktor