Belföld

20 ezer gyerek síelhet és snowboardozhat ingyen Eplényben idén télen

Egy országos program lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli mozgásformákat, így a 2020/2021-es síszezonban akár húszezer diák élvezheti majd a síelés örömeit Eplényben, ingyen.

„Látunk egy 506 méteres hegyecskét, látunk befújt havacskát, a lábakon vízszintes léceket, az arcokon szemet takaró plasztikszemüveget. Ha becsukjuk a szemünket, mit látnánk még szívesen Eplény téli lankáin? Lássunk vidám gyerekeket, mosolygó piros arcokat, nevetésre húzódó apró szájakat, zsivajt, hangoskodást, egy szóval az életet” – mesél a kezdeti víziójukról Virág Ferenc, a Ski43 Program Nonprofit Zrt. pénzügyi igazgatója. Az elképzelés 2021. január 4.-i starttal megvalósul, a diákok ugyanis iskolai napokon, azon belül is hétfőtől–csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban vehetik majd igénybe a felkínált lehetőségeket Magyarország legnagyobb és legmodernebb síkomplexumában, az eplényi Síarénában.

A program lényege, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik a téli sportok megismerése által kiterjeszthetik mozgásszeretetüket – ezzel is egy újabb, igen fontos lépést téve az egészséges életmód felé. A természetközeliség ugyanis köztudottan nem csupán kikapcsolja a gyerekeket, de csökkenti a stressz-szintjüket és energiával is feltölti őket. A közösségben eltöltött idő, a közös sport pedig segíti az empátiás készségük fejlesztését.

A téli mozgásformák megismerésére az eplényi Síaréna közel 3 hektáros oktatófelületén lesz lehetőség, ahol szakképzett síoktatók és segédoktatók várják majd a gyerekeket – napi több turnusban, összesen maximum 500 diákot. A 70 perces foglalkozásokat az iskolások sítudásához igazítják, így nem kell félnie annak, aki még sosem síelt, de nem fog unatkozni az sem, akinek van már tapasztalata. Az oktatást követően a diákok továbbélvezhetik a hófödte természetet, hiszen a szervezők a következő 70 percre szórakoztató szabadtéri játékokkal készülnek. A havas kalandhoz térítésmentesen biztosítják a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a sífelszerelést, továbbá minden résztvevő számára egy-egy melegételes csomagot.

Az elő-regisztrációra november 18 óta van már mód, ahol várják az általános iskolák jelentkezését. A program 2021. január elején startol, a járványhelyzet szabályainak betartásával, figyelemmel a kormányrendeletekre mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartása kapcsán, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően.

Forrás: ridiküllel.hu, Kiemelt kép: Justcreative



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor