Sport

Hihetetlen! A magyar válogatott csoportgyőztes és feljutott a Nemzetek Ligája A osztályába!

A magyar válogatott Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival hazai pályán is legyőzte a törököket a Nemzetek Ligájában, ezzel hat meccsen 11 pontot szerezve megnyerte a csoportját, és feljutott az “A” divízióba.

A magyar válogatott utolsó idei találkozója az aktuális Nemzetek Ligája-sorozat utolsó csoportmérkőzése volt, amely jelentős téttel bírt, hiszen csapatunknak még volt esélye a csoportgyőzelemre, ami a vb-selejtező sorozat végén bírhat jelentőséggel, valamint az “A” divízióba való feljutással is járt.

Marco Rossi szövetségi kapitány továbbra sem lehetett ott a csapattal, ezért a szerbek elleni meccshez hasonlóan Gera Zoltán irányította az együttest a pálya széléről. A mieink hét NB I-es játékossal álltak fel, Dibusz Dénes előtt a Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila összetételű védőhármas szerepelt, a jobb szélen Nego Loic, a balon Hangya Szilveszter játszott, a középpálya tengelyében Nagy Ádám, Sigér Dávid és Kalmár Zsolt futballozott, míg a támadások befejezése elsősorban Könyves Norbert és Nikolics Nemanja feladata volt.

A török válogatott kezdője kilenc helyen változott a szeptemberi, magyarok elleni meccshez képest, részben azért, mert Senol Günes szövetségi kapitány több alapemberére sem számíthatott a mostani összecsapáson.

Az első tíz percben mindkét kapusnak egyszer kellett védenie, de egyiküknek sem kellett bravúrt bemutatnia, a törökök szabadrúgásból veszélyeztettek, míg magyar részről Nikolics tesztelte a vendégek kapusát. Kiegyenlített volt a játék, a mieink valamivel veszélyesebben futballoztak, de az ígéretes akcióink vége ekkor még nem volt kellően pontos ahhoz, hogy megszülethessen a vezető gólunk.

A 28. percben alakították ki első komolyabb lehetőségüket a törökök, egy bedobást követően Calhanoglu 14 méteres, lapos lövését védte Dibusz, nem sokkal később Demir szabadított fel Nikolics elől a török ötös és felesnél. Az utolsó negyedórára fordulva aktívabbá váltak támadásban a törökök, feljebb tolták a védekezésüket, megnehezítve a labdakihozatalainkat. Ebben a periódusban jellemzően a mi térfelünkön zajlott a játék, de a vendégek játékában nem igazán volt benne a gól, és a szünetig nem is változott az eredmény, 0-0-lal vonultak az öltözőbe a csapatok.

A magyar válogatott kettőt cserélt a szünetben, Kalmár Zsolt és Könyves Norbert helyére Cseri Tamás és Varga Kevin érkezett. A második félidő elején ismét a magyar válogatott volt kezdeményezőbb, és az 57. percben megszereztük a vezetést! Egy nem túl jól sikerült török kirúgást követően a felezővonal közelében labdát szereztünk, Cseri, Nikolics, Varga Kevin volt az akció útja, utóbbi 15 méterről leadott lövését követően Günök még vetődve a jobb kapufára tolta a labdát, az egyik védővel érkező Sigér azonban a hálóba továbbította a kipattanót (1-0).

Nem sokkal később Cseri ismét jó labdát adott, de Varga lövését ezúttal blokkolták a védők. A törökök hátrányban már kiesésre álltak a divízióból, ezért cseréltek, és egyre több kockázatot vállaltak, míg a mieink egyre inkább a gyors ellentámadásokra építettek, ezt a célt szolgálhatta Gyurcsó Ádám becserelése is. Dibusz a 73. percben Türüc 17 méteres lövését védte, az ismétlést Nego blokkolta. A mieinknél Holender Filip is pályára került, és bár a törökök ekkor már nagy erőkkel támadtak, nem látszott, hogy meg tudnák fordítani a mérkőzést.

Nem is tudtak nagyobb helyzetet kialakítani a rendes játékidő leteltéig, a 95. percben pedig jött a slusszpoén, egy török szöglet után Varga Kevin a saját tizenhatosánál szerzett labdát, végigrobogott a pályán, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0), kialakítva a végeredményt!

A magyar válogatott győzelme azt jelenti, hogy a mieink hat mérkőzésen 11 pontot szerezve, a magasabban rangsorolt orosz, a szerb és a török válogatottat megelőzve megnyerték Nemzetek Ligája-csoportjukat, és feljutottak az “A” divízióba, a legjobb európai együttesek közé. Ez adott esetben jól jöhet a következő vb-selejtezőket követően, de akár még a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők után is sokat érhet a Nemzetek Ligája topdivíziójában való szereplés.

Marco Rossi csapata egy kaotikus év végén csodálatos őszt produkált, 5 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség volt a mérlege az Eb-pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-összecsapásokon. Folytatás jövőre, a vb-selejtezőkön, majd a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon…

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor