Baks

Megújult a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekháznak helyt adó önkormányzati épület

Megújult a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekháznak helyt adó önkormányzati épület az EFOP 2.1.2-16-2018-00031 kódszámú, „Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális feltételeinek kialakítása Bakson” elnevezésű projekt keretein belül.

Baks Községi Önkormányzat 2018 februárjában nyújtott be támogatási kérelmet az „Gyerekesély programok infrastrukturális háttere” című felhívás alapján egy addig családi napköziként használt épület megújítására és új funkcióval való megtöltésére vonatkozóan. A projektben szereplő tevékenységek megvalósítására 2018. augusztusában kötötték meg Támogatási szerződést, amely szerződés keretében 15.000.000 Ft-ot fordíthatott az önkormányzat az épület megújítására, eszközök beszerzésére.

A településen új szolgáltatási elemként jelent meg 2018 nyarán a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekház. A projekt humán elemei az EFOP-1.4.3-16-2017-00026 projekt keretein belül kerülnek finanszírozásra az ott megfogalmazott szakmai terv szerint. Jelen projekt keretein belül a szolgáltatásoknak otthont adó épület kialakítására és eszközbeszerzések megvalósítására kerülhetett sor.

A fejlesztés elődleges célja: A Kuckó Biztos Kezdet Gyerekház működtetéséhez és foglalkozásainak megtartásához szükséges intézményi és infrastrukturális kapacitások kialakítása.

A Biztos Kezdet Gyerekház projekt közvetlen célcsoportját a 3 év alatti gyerekek és szüleik jelentik, akik a gyermekházat a későbbiekben használják. A Gyerekház tevékenységei elsősorban erre az életkori csoportba koncentrálódnak, hiszen az egyik kiemelt cél az óvodára való felkészülés támogatása és a preventív gondoskodás, fejlesztés biztosítása az arra rászorulók részére.

Az épület új külső hőszigetelést kapott és napelemek termelik a villamos energiát. A fejlesztés megvalósítása során elsősorban külső elemeiben újult meg a Biztos Kezdet Gyerekház. E mellett számos új, a foglalkozások megtartásához szükséges eszköz került beszerzésre. Sok játék, fejlesztőeszköz biztosítja a foglalkozások zavartalan lebonyolítását.

A felújítás során figyelembe vették a különböző fogyatékkal élők igényeit is, és akadálymentesen használható környezetet teremtettünk számukra.

A fejlesztés eredményeként Baks község lakossága számára minőségi, a kor követelményeinek megfelelő színvonalú új szolgáltatást vehet igénybe a településen. Ezzel hozzájárult az itt élők életminőségének javításához.

További információ kérhető:
Búza Zsolt – polgármester
info@baks.hu

Fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autósok figyelem! Nem jár a komp Mindszent és Baks között!

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Közel százhatvan zsák műtrágyát loptak el Bakson

Szabó Viktor

Tűz volt Bakson, több település lánglovagjai is segítettek oltani

Szabó Viktor

Átadták Baks új boltját és postáját

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad