Csongrád Szentes

Visszaállítja az eredeti menetrendet a Szentes–Kiskunfélegyháza vonalon a MÁV

A minisztérium és a vasúttársaságok felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket. A MÁV és a GYSEV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. Tíz másik viszonylaton már augusztus 1-jétől visszatértek a szolgáltatók az alapmenetrendhez.

A járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a vasúti belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a tavalyi év azonos időszaka teljesítményének. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz főt sem érte, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba. A minisztérium és a vasúttársaságok folyamatosan figyelemmel kísérték a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát. Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával való egyeztetést követően állítják vissza.

A MÁV a Siófok–Tab, a Vámosgyörk–Gyöngyös, a Záhony–Mátészalka, a Nyíregyháza–Vásárosnamény, a Vésztő–Szeghalom–Gyoma, a Püspökladány–Szeghalom–Kötegyán, a Szentes–Hódmezővásárhely, a Lakitelek–Kiskunfélegyháza, az Orosháza–Szentes–Kiskunfélegyháza, a GYSEV pedig a Csorna–Hegyeshalom vonalakon, vonalszakaszokon tér vissza a korábbi menetrendi kínálathoz. Október elsejétől ismét naponta 2-11 pár vonat fog közlekedni az említett vonalakon.

A részletes menetrendeket a MÁV (www.mavcsoport.hu) és a GYSEV (www.gysev.hu) honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Augusztus elsejétől a Zalaegerszeg–Bajánsenye–Őrihodos (Hodoš), Nagyatád–Somogyszob, Gyékényes–Barcs–Szentlőrinc, Vác–Nagyoroszi–Balassagyarmat, Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Kál-Kápolna–Kisújszállás, Karcag–Tiszafüred, Debrecen–Tiszalök, Mezőtúr–Szarvas–Mezőhegyes, Kecskemét–Lakitelek–Szolnok vonalakon már az eredeti vasúti eljutást biztosító menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ideiglenes járványügyi menetrendek 14 regionális viszonylatokon maradnak érvényben, a tárca és a szolgáltatók ezek esetében is változatlanul vizsgálja az utasforgalom alakulását.

A vonatokon és a buszokon mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik a szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a közösségi közlekedési szolgáltatók. Kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság, fotó: Wikipedia



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor