Külföld

A Trump-kormány betiltja az érzékenyítő képzéseket

Justice in USA. Law gavel on United States of America flag.

Az amerikai sajtó által kiszivárogtatott levél szerint a kormányzati hivatalokban érzékenyítő tanfolyamokat folytatnak, amelyek azért ártalmasak, mert azokon azt sugallják, hogy szinte minden fehér ember felelős a rasszizmusért, az Egyesült Államok pedig rasszista és gonosz ország.

Donald Trump amerikai elnök véleménye szerint Amerika-ellenes propagandát közvetítenek a szövetségi kormányzati hivatalokban. Trump közölte: tudomására jutott, hogy az Egyesült Államok dollármilliókat költ az adófizetők pénzéből diszkriminációellenes képzésekre, amelyeken a kormányzati hivatalok munkatársainak eddig kötelezően részt kellett venniük.

A szóban forgó ügynökségeknek küldött belső levelében a Fehér Ház – az elnök utasítása alapján – elrendelte, hogy vessenek véget a tréningeknek.

A kiképzésekre a konzervatív Discovery Institute kutatóintézet hívta fel a figyelmet, amely arra is rávilágított, hogy a pénzügyminisztériumban, az energiaügyi tárcánál, de még a Szövetségi Nyomozó Irodában is zajlanak ilyen „érzékenyítő tréningek”.

Járai Judit tudósító a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Trump július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen mondott beszédében – az elemzők Trump elnöksége egyik legjobb beszédének minősítették – arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban erőteljesen teret kapnak a szélsőbaloldali teóriák, és az olyan elméletek, amelyek megpróbálják az amerikai hősöket megfosztani az őket megillető tisztelettől.

Az ügy különösen érdekes annak tükrében, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban hónapok óta zajlanak a rasszizmusellenes tüntetések és a rendőri erőszak elleni tiltakozások.

hirado.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Washington vasárnaptól betiltja a TikTok és a WeChat letöltését

Endre Araczki

A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai nő családja 12 millió dollár kártérítést kap

Endre Araczki

Jövő hétfőtől Angliában nem tartózkodhat együtt hatnál több ember

cs3_admin

Szavak nincsenek arra, amit Tom Cruise művel: az életével „játszik”

Endre Araczki

Videón a román közlekedési miniszter autóbalesete – kitört a botrány

cs3_admin

A Charlie Hebdo újrapublikálja a Mohamed-karikatúrákat

cs3_admin

Moszkva polgármestere állítja, fél éven belül leszámolnak a koronavírussal

Endre Araczki

Andrzej Duda: Magyarország a lengyelek kipróbált barátja

cs3_admin

Világszerte már több mint 23,6 milliónyian fertőződtek meg, egy nap alatt 4576-an haltak meg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább