Külföld

A Trump-kormány betiltja az érzékenyítő képzéseket

Justice in USA. Law gavel on United States of America flag.

Az amerikai sajtó által kiszivárogtatott levél szerint a kormányzati hivatalokban érzékenyítő tanfolyamokat folytatnak, amelyek azért ártalmasak, mert azokon azt sugallják, hogy szinte minden fehér ember felelős a rasszizmusért, az Egyesült Államok pedig rasszista és gonosz ország.

Donald Trump amerikai elnök véleménye szerint Amerika-ellenes propagandát közvetítenek a szövetségi kormányzati hivatalokban. Trump közölte: tudomására jutott, hogy az Egyesült Államok dollármilliókat költ az adófizetők pénzéből diszkriminációellenes képzésekre, amelyeken a kormányzati hivatalok munkatársainak eddig kötelezően részt kellett venniük.

A szóban forgó ügynökségeknek küldött belső levelében a Fehér Ház – az elnök utasítása alapján – elrendelte, hogy vessenek véget a tréningeknek.

A kiképzésekre a konzervatív Discovery Institute kutatóintézet hívta fel a figyelmet, amely arra is rávilágított, hogy a pénzügyminisztériumban, az energiaügyi tárcánál, de még a Szövetségi Nyomozó Irodában is zajlanak ilyen „érzékenyítő tréningek”.

Járai Judit tudósító a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Trump július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen mondott beszédében – az elemzők Trump elnöksége egyik legjobb beszédének minősítették – arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban erőteljesen teret kapnak a szélsőbaloldali teóriák, és az olyan elméletek, amelyek megpróbálják az amerikai hősöket megfosztani az őket megillető tisztelettől.

Az ügy különösen érdekes annak tükrében, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban hónapok óta zajlanak a rasszizmusellenes tüntetések és a rendőri erőszak elleni tiltakozások.

hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A fertőzöttek száma 172 millió, a halálos áldozatoké már mintegy 3,7 millió a világon

cs3_admin

Válik Bill Gates

cs3_admin

Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

cs3_admin

A nomádok földje kapta a legjobb film Oscarját

cs3_admin

Tömegesen hagyják el az emberek Párizst a lezárás előtti napon

cs3_admin

Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság

cs3_admin

Szerbiában újabb korlátozásokat vezettek be

cs3_admin

Megnyíltak a kereskedelmi, sport- és kulturális létesítmények Izraelben

cs3_admin

Hatékony szert találtak az elhízás kezelésre

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább