Külföld

A Trump-kormány betiltja az érzékenyítő képzéseket

Justice in USA. Law gavel on United States of America flag.

Az amerikai sajtó által kiszivárogtatott levél szerint a kormányzati hivatalokban érzékenyítő tanfolyamokat folytatnak, amelyek azért ártalmasak, mert azokon azt sugallják, hogy szinte minden fehér ember felelős a rasszizmusért, az Egyesült Államok pedig rasszista és gonosz ország.

Donald Trump amerikai elnök véleménye szerint Amerika-ellenes propagandát közvetítenek a szövetségi kormányzati hivatalokban. Trump közölte: tudomására jutott, hogy az Egyesült Államok dollármilliókat költ az adófizetők pénzéből diszkriminációellenes képzésekre, amelyeken a kormányzati hivatalok munkatársainak eddig kötelezően részt kellett venniük.

A szóban forgó ügynökségeknek küldött belső levelében a Fehér Ház – az elnök utasítása alapján – elrendelte, hogy vessenek véget a tréningeknek.

A kiképzésekre a konzervatív Discovery Institute kutatóintézet hívta fel a figyelmet, amely arra is rávilágított, hogy a pénzügyminisztériumban, az energiaügyi tárcánál, de még a Szövetségi Nyomozó Irodában is zajlanak ilyen „érzékenyítő tréningek”.

Járai Judit tudósító a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Trump július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen mondott beszédében – az elemzők Trump elnöksége egyik legjobb beszédének minősítették – arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban erőteljesen teret kapnak a szélsőbaloldali teóriák, és az olyan elméletek, amelyek megpróbálják az amerikai hősöket megfosztani az őket megillető tisztelettől.

Az ügy különösen érdekes annak tükrében, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban hónapok óta zajlanak a rasszizmusellenes tüntetések és a rendőri erőszak elleni tiltakozások.

hirado.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ursula von der Leyen: fel kell készülni a háborús kockázatokra

Szabó Viktor

Kreml: Oroszország és a NATO összecsapásához vezet, ha a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába

Szabó Viktor

Hat ország agrárkamarája tiltakozik az EU mezőgazdasági politikája ellen

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: el kell kerülni az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus eszkalálódását

Szabó Viktor

Gazdák vonultak utcára Hollandiában, több autópálya forgalma akadozik

Szabó Viktor

Az olasz gazdák Brüsszelbe indultak tüntetni, és traktoraikkal Rómát is be akarják venni

Szabó Viktor

Varga Judit: Magyarország nem enged a zsarolásnak

Szabó Viktor

Varga Mihály: újabb uniós utalással 53 milliárd forint érkezett Magyarországra

Szabó Viktor

Donald Trump győzött az első republikánus előválasztáson

Szabó Viktor