Balástya

Állampolgársági eskütétel Balástyán

Augusztus 26-án, a balástyai polgármesteri hivatalban állampolgársági eskütételt tartottak. Az ünnepségen Szélné Megyeri Krisztina anyakönyvvezető köszöntőjében elmondta, hogy 2010 óta van lehetősége a Magyarország határain túl élő magyaroknak egyszerűsített eljárással magyar állampolgárságot szerezni. A honosítást azok kérhetik, akiknek szülei, nagyszülei, dédszülei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak.

Az anyakönyvvezető tájékoztatta a leendő magyar állampolgárokat, hogy Áder János köztársasági elnök elfogadta a beadott honosítási kérelmüket. Ezután Ujvári László polgármester üdvözölte Budusan Ilie Liviu, Sándor Anna Mária, Ötvös Zsolt, Majlát Zoltán, Majlát Zsófia született Ilia Zsófia, Majlát Zoltán Adorján, Majlát Pamela Mirenda, Majlát Arnold Krisztián és hagyományos honosítás keretében Pinches-Papanikolaou Kathryn Ann esküt tevőket, és a himnusz hangjai után, az eskütételt követően mindannyiuknak átadta a honosítási okiratot.

Forrás, fotó: balastya.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Építik a bejáró utakat a balástyai iparterületen

cs3_admin

Birtokba vették a baksiak a felújított idősek klubját

cs3_admin

Sportos szomszédolás két keréken Balástya-Kömpöc között

cs3_admin

Befejező szakaszában van a pihenőerdő kialakítása Balástyán

tk_arpad

Keresztszentelő Balástyán

cs3_admin

Iparterület kialakítása kezdődött Balástya külterületén

cs3_admin

Fertőtlenítettek a balástyai intézményekben

cs3_admin

Megújult az iskola régi konyhája Balástyán

cs3_admin

Folytatódik a sportcsarnok és az iskola előtti tó megújítása Balástyán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább