Balástya

Állampolgársági eskütétel Balástyán

Augusztus 26-án, a balástyai polgármesteri hivatalban állampolgársági eskütételt tartottak. Az ünnepségen Szélné Megyeri Krisztina anyakönyvvezető köszöntőjében elmondta, hogy 2010 óta van lehetősége a Magyarország határain túl élő magyaroknak egyszerűsített eljárással magyar állampolgárságot szerezni. A honosítást azok kérhetik, akiknek szülei, nagyszülei, dédszülei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak.

Az anyakönyvvezető tájékoztatta a leendő magyar állampolgárokat, hogy Áder János köztársasági elnök elfogadta a beadott honosítási kérelmüket. Ezután Ujvári László polgármester üdvözölte Budusan Ilie Liviu, Sándor Anna Mária, Ötvös Zsolt, Majlát Zoltán, Majlát Zsófia született Ilia Zsófia, Majlát Zoltán Adorján, Majlát Pamela Mirenda, Majlát Arnold Krisztián és hagyományos honosítás keretében Pinches-Papanikolaou Kathryn Ann esküt tevőket, és a himnusz hangjai után, az eskütételt követően mindannyiuknak átadta a honosítási okiratot.

Forrás, fotó: balastya.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vízinövényeket telepítettek a sportcsarnok előtti tóba Balástyán

tk_arpad

A balástyai templom előtt dekoráció készült a méhekért

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor autójával egy álló járműnek ütközött Balástyán

cs3_admin

Erdőt telepített a balástyai önkormányzat

cs3_admin

Tojásfát állítanak Balástyán

cs3_admin

Balástyán indult a tavaszi faültetési szezon

cs3_admin

Megkezdődött a volt kántorház felújítása Balástyán

cs3_admin

Elkészült a balástyai köztemető kerítése

cs3_admin

Befejeződtek az iparterület kialakítási munkálatai Balástyán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább