Sport

La Liga: közlemény – Messi nem mehet, amíg nem fizetnek érte

A Lionel Messiről szóló – sokszor ellentétes – hírek hatására a La Liga úgy döntött, hivatalos közleményt ad ki a játékos helyzetével kapcsolatosan.

Mint ismert, a Barcelona ikonja nemrég bejelentette távozási szándékát klubjánál, vasárnap az idény előtti koronavírusteszten sem jelent meg

A spanyol sajtóban ellentétes hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy Lionel Messi ingyen távozhat-e Barcelonából, vagy csak a kivásárlási áráért (700 millió euró) cserébe. Egyes források úgy tudták, hogy Messi a szerződése utolsó évében (2021 nyaráig érvényes a kontraktusa) már kivásárlási ár nélkül távozhat, míg mások – köztük Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke – cáfolták ezt az állítást. Úgy tűnik, utóbbiaknak van igaza.

„A szerződés érvényben van, és van egy »kilépési záradéka« arra az esetre, ha Lionel Andrés Messi kezdeményezné a szerződése idő előtti, egyoldalú felbontását. Az érvényben lévő szabályokkal összhangban, és az ilyen esetekre érvényes előírások szerinti folyamatokat követve, a La Liga nem hajtja végre a játékos szövetségből való eltávolításához szükséges előzetes vízumprocedúrákat, amíg nem fizették ki az említett záradékban szereplő összeget” – olvasható a kommünikében.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Lionel Messi csak akkor válthat csapatot, ha valaki kifizeti érte a 700 millió eurós kivásárlási árat. 

Forrás: Nemzetisport



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor