Kistelek

Idén is megszentelték a kenyeret a kisteleki Tündérkertben

Évek óta hagyomány Kisteleken, hogy a városi Szent István napi rendezvénysorozatot a Tündérkertben sorra kerülő kenyérszentelés nyitja. Nem volt ez másként idén sem: habár a rendezvénysorozat a járványügyi helyzet miatt elmarad, a kenyérszentelésre sor került augusztus 15-én, szombaton.

Az új kenyeret Hatvani Mária dagasztotta, és sütötte ki a Tündérkertben lévő kemencében. S ha már begyújtott a kemencébe, szemnek és szájnak is igencsak tetszetős, ízletes kemencés süteményeket is készített a Tündérkert vendégeinek.

A hagyományos eljárással készült kenyeret aztán Antal Imre plébános áldotta meg, mint ahogyan korábban minden esztendőben.

A rendezvényen jelen volt Nagy Sándor polgármester is, aki a város védőszentjének, államalapító Szent István királynak ünnepe közeledtével köszönetet mondott a házigazdának azért, hogy nem csak helyet biztosít a kenyérszentelőnek, hanem azért is, mert tevékenységével életben tartja e szép, magyar hagyományt is.

A kenyérszentelést követően Hatvani Mária szegte meg a kenyeret, melyet aztán a rendezvényre érkezett vendégek fogyasztották el vagy éppen vitték haza – a többi kemencés süteménnyel együtt.

kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Arany minősítést szerzett a Kisteleki Citerazenekar

cs3_admin

Oldalára borult egy autóbusz Kisteleknél

cs3_admin

Újranyitott a kisteleki hulladékudvar

Endre Araczki

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában

cs3_admin

22. alkalommal ürítették ki a kupakgyűjtő szívet Kisteleken

cs3_admin

Sport-egészség–kapcsolatépítés, Kistelek kontra Csorvás

cs3_admin

A kopjafáknál koszorúzott a Kisteleki Járási Hivatal

cs3_admin

Megújul a temető kerítése Kisteleken

cs3_admin

Folyamatban van az engedélyeztetés, újra megnyithat a kisteleki hulladékudvar

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább