Kistelek

Idén is megszentelték a kenyeret a kisteleki Tündérkertben

Évek óta hagyomány Kisteleken, hogy a városi Szent István napi rendezvénysorozatot a Tündérkertben sorra kerülő kenyérszentelés nyitja. Nem volt ez másként idén sem: habár a rendezvénysorozat a járványügyi helyzet miatt elmarad, a kenyérszentelésre sor került augusztus 15-én, szombaton.

Az új kenyeret Hatvani Mária dagasztotta, és sütötte ki a Tündérkertben lévő kemencében. S ha már begyújtott a kemencébe, szemnek és szájnak is igencsak tetszetős, ízletes kemencés süteményeket is készített a Tündérkert vendégeinek.

A hagyományos eljárással készült kenyeret aztán Antal Imre plébános áldotta meg, mint ahogyan korábban minden esztendőben.

A rendezvényen jelen volt Nagy Sándor polgármester is, aki a város védőszentjének, államalapító Szent István királynak ünnepe közeledtével köszönetet mondott a házigazdának azért, hogy nem csak helyet biztosít a kenyérszentelőnek, hanem azért is, mert tevékenységével életben tartja e szép, magyar hagyományt is.

A kenyérszentelést követően Hatvani Mária szegte meg a kenyeret, melyet aztán a rendezvényre érkezett vendégek fogyasztották el vagy éppen vitték haza – a többi kemencés süteménnyel együtt.

kistelekjaras.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Bővül a kisteleki piac

cs3_admin

Az akadályhajtással zárult a kisteleki lovas szakmai napok programja

cs3_admin

Kisteleken is kimutatták a koronavírus fertőzést

cs3_admin

Ötvenen Kistelekről

cs3_admin

Kisteleken is megszentelték az új kenyeret

cs3_admin

Kitüntetést kapott a kisteleki járás főállatorvosa

cs3_admin

Hollywoodi lovas kaszkadőr és világbajnok hajtók a kisteleki vásártéren

cs3_admin

Szolgálnak-Védenek!

tk_arpad

Véget ért a Térzene Program Kisteleken

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább