Térség

Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanád megyében

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint a rendvédelmi oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.

A tiszthelyettesek fogadalmat tettek, amelynek szövegét Kalmár Gergely tűzoltó őrmester olvasta elő. Ezt követően Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott ünnepi beszédet. Kihangsúlyozta, hogy hazánkban százötven éve, 1870-ben kezdte meg működését a hivatásos tűzoltóság. Főigazgató örömét fejezte ki, hogy a nagyelődök nyomdokaiba lépő munkatársak a rendvédelmi szervezetek hivatásos állományú tagjaivá váltak, tűzoltók lettek. Elmondta azt is, hogy a ma esküt tettek nem szakmát, hanem hivatást választottak, amely a legjobban tisztelt hivatás. Ezt a bizalmi tőkét az elődök százötven év alatt áldozatos, önfeláldozó munkával teremtették meg. Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy végül sok sikert, erőt, egészséget kívánt a hallgatóknak a katasztrófavédelem szervezetében megkezdett pályájukhoz.

A hallgatók nevében Köteles András tű. őrmester mondott válaszbeszédet. Elmondta, hogy a járványhelyzet beárnyékolta tanulmányaikat. Távoktatás formájában szerezték meg az elméleti ismereteket, a gyakorlati képzéseket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon folytatták, a járványhelyzet levonulását követően pedig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban fejezték be tanulmányaikat. Köteles András köszönetét fejezte ki a hallgatói állomány nevében a tanároknak, az oktatóknak a sok fáradozásért, a lelkiismeretes munkáért és nem utolsó sorban a türelemért, amellyel segítették a hallgatók szakmai és emberi fejlődését, előrehaladását.

A beszédet követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató a tűzoltó II. szakképzésben nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredménye és a közösségért végzett munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Szabó Tamás tűzoltó őrmestert, Köteles András tűzoltó őrmestert, Kovács Dávid tűzoltó őrmestert és Tímár Mihály tűzoltó őrmestert. 

Az ünnepség végén hat hallgató a kegyelet koszorúit helyezte el a főigazgatóság épülete előtt álló Hősi halottak emlékművénél.

Csongrád-Csanád megyébe tizenegy új kolléga került, Czibulya István tűzoltó őrmester, Dögei Dániel tűzoltó őrmester és Pete Milán Bence tűzoltó őrmester a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, Farkas Lajos tűzoltó őrmester, Kiss Patrik tűzoltó őrmester, Kovács Béla tűzoltó őrmester, Kovács Miklós tűzoltó őrmester, Kovács Róbert Krisztián tűzoltó őrmester, Marancsik Tamás József tűzoltó őrmester, Plesovszki Patrik József tűzoltó őrmester és Szabó Bence András tűzoltó őrmester a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kezdték meg munkájukat beosztott tűzoltóként és vigyázzák megyénk biztonságát.

csongrad.katasztrofavedelem.hu, Fotó: BM OKF

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Térségünkben 16 kistelepülés nyert a szociális tüzelőanyag támogatás pályázaton

cs3_admin

Ritka madarakat figyeltek meg Csongrád-Csanád megyében a hétvégén

cs3_admin

Körbálák égtek Vásárhely határában

cs3_admin

Egy autó csapódott buszmegállóba Mártélynál

cs3_admin

Mentőhelikopter szállította el a súlyosan sérült férfit Vásárhely közelében

cs3_admin

A hatékony kontaktkutatásban elengedhetetlen a mobiltelefonos applikációk használata

Endre Araczki

Őrizetben a sorozatbetörő

cs3_admin

A US Openen a harmadik fordulóig jutott Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Endre Araczki

Hármas karambol az 55-ös főúton, hárman megsérültek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább