Külföld

Szervezett kiképzésekkel készítik fel a szélsőbaloldali tüntetőket

A májat és a vesét kell ütni – magyarázták egy antifasiszta szervezet kiképzésén New Yorkban. Oknyomozó újságírók épültek be a szervezetbe, hogy feltárják: hogyan készítik fel, hogyan képzik ki a szélsőbaloldali tüntetőket. Kiderült, hogy a kiképzés része a fizikai erőszak alkalmazása is. Szakértők szerint a tüntetőket tudatosan készítik fel arra, hogy erőszakosan lépjenek fel a velük szemben állókkal, adott esetben akár a rendfenntartó szervekkel is. A végső cél pedig az amerikai elnökválasztás eredményének befolyásolása.

Az Egyesült Államok és Európa több nagyvárosára is átterjedtek a tüntetések, zavargások, amelyek George Floyd halála miatt kezdődtek Minneapolisban. Az afroamerikai férfi egy rendőrségi igazoltatás közben veszítette életét. A halála miatt kezdődött és egyre erőszakosabbá váló tiltakozási hullám eddig a világ több mint száz városát érintette.

Szervezett kiképzésekkel készítik fel a tüntetőket

A májat és a vesét kell ütni – magyarázták egy antifasiszta szervezet kiképzésén New Yorkban. Oknyomozó újságírók épültek be a szervezetbe, hogy feltárják: hogyan készülnek, hogyan képezik ki a szélsőbaloldali tüntetőket. Mint kiderült a kiképzés része a fizikai erőszak alkalmazása is.

Halkó Petra, a Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője az Unió 27 című műsorában elmondta, hogy a jelenlegi megmozdulások mögött álló

résztvevőket tudatosan készítik fel arra, hogy erőszakosan, megfélemlítést gyakorolva lépjenek fel a velük szemben állókkal, adott esetben akár a rendfenntartó szervekkel is.

Hozzátette, ez azt bizonyítja, hogy bár élni akarnak a tüntetéshez való jogukkal, mégis ezt a jogukat visszaéléssel kívánják gyakorolni.

A Project Veritas újságírói egy 2016-ban létrehozott radikális baloldali szervezetbe épültek be. A Refuse Fascism-csoportot az amerikai Forradalmi Kommunista Párt alakította a 2016-os elnökválasztás után, és célja, hogy megbuktassák a Trump-adminisztrációt. Az újságíróknak sikerült felvételt készíteniük Tee Sternről, a szervezet egyik vezetőjéről, aki arról beszél, hogy emberek millióit akarják kivinni az utcákra, hogy így érjék el céljukat.

Az aktivisták sokszor milliárdos spekulánsokhoz köthetők 

Tee Stern arról is beszélt, hogy

Soros Györgytől is kértek korábban támogatást

egy másik akciójukhoz, a milliárdos spekuláns pedig segített nekik.

Kiszelly Zoltán politológus elmondta, mindig vannak hivatásos és önjelölt forradalmárok, akik megpróbálják a zavargásokat, az elégedetlenséget a saját javukra felhasználni. Hozzátette, ezek között a haszonélvezők között vannak olyanok, akik baloldali, radikális baloldali vagy az antifasiszta mozgalomhoz köthetők.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az aktivisták sokszor kötődnek spekulánsokhoz, akár Soros Györgyhöz is. Hozzátette, olyan videóval is találkozni az interneten, amelyben korábbi tüntetések után antifasiszta tüntetők követelik Soros Györgytől a nekik megígért pénzt.

Az Amerikai Egyesült Államok választási eredményeit akarják befolyásolni

Elemzések szerint egyértelmű, hogy az amerikai választásokat akarják befolyásolni a tüntetéssorozattal az Egyesült Államokban, a Demokrata Párt javára.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója elmondta, már a zavargások elején voltak arra utaló jelek, hogy bár valódi társadalmi ellentétek állnak a dolgok gyökerének a mélyén, azért valamilyen háttérszervezés mégiscsak történt, mivel másképp nem eszkalálódik ilyen mértékben a tüntetéshullám.

Az Egyesült Államokban novemberben lesznek választások. Halkó Petra szerint a mostani akciókkal éppen az a cél, hogy nehéz helyzetbe hozzák a Republikánus Pártot, illetve Donald Trump jelenlegi elnököt.

Elmondta, a tüntetők paradox módon a Demokrata Párt ügyét kívánják erősíteni.

Hozzátette, hagyományos módon a fekete szavazók demokrata párti szavazók. Ugyanakkor fontos kiemelni azt, hogy a Demokrata Párt hosszú éveken át a rabszolgatartás elhivatott támogatója volt, illetve valójában mindig csak szavazati szinten használta ki az afroamerikai választópolgárok jelenlétét az országban.

Elemzések rámutatnak, hogy négy éve a Demokrata Párt jelöltje, Hillary Clinton nem tudta mozgósítani az afroamerikai szavazóbázist. Szakértők szerint most arra akarják felhasználni George Floyd halálát, hogy mozgósítsák az afroamerikai közösséget, amely az ország lakosságának tíz százalékát adja.

hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

EP-képviselők: nem hagyhatjuk, hogy Brüsszelben el akarják hallgattatni a konzervatív politikusokat

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Brutális dróntámadás indult, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a nyugat-balkáni EU-csatlakozási folyamat lassúsága az egész bővítéspolitika hitelét aláássa

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Újabb uniós csalási botrány: lecsaptak a rendőrök az újraépítési pénzek megcsapolóira

Szabó Viktor