Belföld

Továbbra is várják a jelentkezéseket a Kisfaludy-pályázatra

Hotel room or apartment doorway

Még mindig várják a magánszálláshelyek tulajdonosainak jelentkezését a Kisfaludy-pályázatra – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója csütörtökön egy online beszélgetésben.

    Az ügynökség honlapjára feltöltött podcastban Guller Zoltán elmondta, eddig több mint 14 ezren pályáztak az MTÜ és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. június 4. és július 15. között elérhető magán- és egyéb szálláshely fejlesztését célzó kiírásra több mint 42 milliárd forint értékben. Ez mintegy 43 ezer szoba megújítását jelenti.
    Mivel a teljes támogatás összegéből még mindig rendelkezésre áll több mint 18 milliárd forint, ezért továbbra is várják a jelentkezéseket – fűzte hozzá.
    A legtöbben Somogy, Veszprém és Zala megyéből pályáztak, és főként felújításra költik a támogatást, vagy kicserélik a régi bútorokat, de olyan is van, aki napkollektorokat szereltet fel az épületekre – mondta.
    A beszélgetésben szó esett a budapesti Bálnáról is, amelyről Guller Zoltán elmondta: terveik szerint a Duna-parti épület lehet a Budapestre érkező szállodahajók központja, a város egyik kapuja.
    Hamarosan megkezdhetik a közbeszerzések kiírását, és úgy látja, hogy a Fővárosi Önkormányzattal is sikerül majd megállapodni, hogy a Bálnát átalakítsák és turisztikai központtá tegyék.
    Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány lehetőséget teremt arra, hogy az épületet felújítsák.
Hozzátette, hogy szállodahajókkal csak tavaly több mint félmillió amerikai turista érkezett a fővárosba.
    Szólt arról is, a vidéki turizmus sokkal gyorsabban állhat talpra a járvány után, mint a budapesti. Ennek fő oka, hogy a főváros döntő részben a most elmaradó külföldi turisták kedvelt célpontja.
    “Az világosan látszik, hogy Budapestet másképpen kell kezelni, mint a vidéki Magyarországot, hiszen a külföldi turisták visszatérése (…) sokkal lassabb, megfontoltabb lesz, mint a magyarok vidékre utazása” – fogalmazott.
    A főváros kapcsán Guller Zoltán megjegyezte, az egyik legfontosabb a rövidtávú lakáskiadás szabályozása, hiszen ez jelenleg nem megfelelő. Hozzátette, a kormány és az ügynökség dolgozik azon, hogy a mostani átmeneti időszakban a szükséges szabályozás elkészüljön.

Forrás: MTI

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is

cs3_admin

Változik a vasúti menetrend ma és a hétvégén

cs3_admin

Egy vonat ütött el egy idős férfit Kecskeméten, aki a helyszínen meghalt

cs3_admin

Borúsabb idő várható a hosszú hétvégén

cs3_admin

Az agrártársadalom 1956-ban is kiállt magáért

cs3_admin

Budapest lesz az idei MTV European Music Awards házigazdája

Endre Araczki

Torlódás alakult ki a csanádpalotai és röszkei határátkelőnél

cs3_admin

A Határtalanul középiskolai vetélkedősorozat „Magyarok a Kárpát-medencében” címmel rajzpályázatot hirdet

cs3_admin

A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább