Felgyő

Folytatódik a lovasnapi sorozat Felgyőn

Már az ókori olimpiák versenyszámai között is szerepelt a fogathajtás. Felgyő méltán híres arról, hogy bár kis lélekszámú település, annál több embert tud meghódítani a különleges rendezvényeivel.

Holló Lászlóné 10. éve szervezi a nagyszabású Lovas napot Felgyőn, és nem titok, hogy ez a csodálatos állatfajta az ő szívébe is belopta magát. Amikor a Lovas nap kezdeteiről beszélgettünk, nem titkolt csodálattal és tisztelettel említette meg a fogathajtókat, a lovak iránti szeretetét, és elkötelezettségét a rendezvény iránt. Az idei évben az annyit emlegetett veszélyhelyzet miatt, a szokásosan májusban megrendezett esemény elmaradt, de szeptember 26-án ismét várják a megszokott helyen és formában a fogathajtókat és a lovassportokat kedvelő érdeklődőket. A település legmeghatározóbb eseményeinek egyike ez, amely kellőképpen kinőtte magát, hiszen az elmúlt évben, 37-en neveztek be, a három éve már C kategóriás versenyre. Az esemény egyben emléktorna is melynek során Ornyik Sándor lótenyésztő előtt is tisztelegnek, akitől olajsejkek is vásároltak csikókat, és Felgyő is tisztelettel gondol rá. Másrészt Grow Group Kupa is, hiszen Felgyő Önkormányzata és Horváth Lajos polgármester támogatása mellett, Dobos Ferenc a Grow Group tulajdonosa a rendezvény főszponzora.  A hagyományoknak megfelelően, idén is lesznek délelőtti és délutáni futamok, mindezek mellett színvonalas bemutatókkal, ugráló várral, finom ételekkel, lovagoltatással és sok érdekes programmal várják a szervezők a látogatókat és a versenyzőket az idei Lovas napra Felgyőn.

T.G.

Fotó: network.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Retro Majális Felgyőn

tk_arpad

Felgyőn már 10 éve szól a nóta

cs3_admin

Átadták az új bölcsődét Felgyőn

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább