Felgyő

Folytatódik a lovasnapi sorozat Felgyőn

Már az ókori olimpiák versenyszámai között is szerepelt a fogathajtás. Felgyő méltán híres arról, hogy bár kis lélekszámú település, annál több embert tud meghódítani a különleges rendezvényeivel.

Holló Lászlóné 10. éve szervezi a nagyszabású Lovas napot Felgyőn, és nem titok, hogy ez a csodálatos állatfajta az ő szívébe is belopta magát. Amikor a Lovas nap kezdeteiről beszélgettünk, nem titkolt csodálattal és tisztelettel említette meg a fogathajtókat, a lovak iránti szeretetét, és elkötelezettségét a rendezvény iránt. Az idei évben az annyit emlegetett veszélyhelyzet miatt, a szokásosan májusban megrendezett esemény elmaradt, de szeptember 26-án ismét várják a megszokott helyen és formában a fogathajtókat és a lovassportokat kedvelő érdeklődőket. A település legmeghatározóbb eseményeinek egyike ez, amely kellőképpen kinőtte magát, hiszen az elmúlt évben, 37-en neveztek be, a három éve már C kategóriás versenyre. Az esemény egyben emléktorna is melynek során Ornyik Sándor lótenyésztő előtt is tisztelegnek, akitől olajsejkek is vásároltak csikókat, és Felgyő is tisztelettel gondol rá. Másrészt Grow Group Kupa is, hiszen Felgyő Önkormányzata és Horváth Lajos polgármester támogatása mellett, Dobos Ferenc a Grow Group tulajdonosa a rendezvény főszponzora.  A hagyományoknak megfelelően, idén is lesznek délelőtti és délutáni futamok, mindezek mellett színvonalas bemutatókkal, ugráló várral, finom ételekkel, lovagoltatással és sok érdekes programmal várják a szervezők a látogatókat és a versenyzőket az idei Lovas napra Felgyőn.

T.G.

Fotó: network.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Horgászverseny Felgyőn

cs3_admin

Európa- és világbajnok koronglövők versenyeztek Felgyőn (videóval)

cs3_admin

Betegszállító balesete – 4 sérült Felgyőnél

cs3_admin

Lőtérnyitó verseny Felgyőn (képgalériával)

cs3_admin

Eltűnés miatt keresnek egy felgyői férfit

cs3_admin

Felgyői konyhára megérkeztek az eldobható műanyag edények

cs3_admin

Az Iskola és a jegyző tájékoztatója Felgyőn (videóval)

cs3_admin

Intézmények tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban Felgyőn (videóval)

cs3_admin

Horváth Lajos Felgyő polgármesterének tájékoztatója

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább