Csongrád

Idén is strandolhatunk a Körös-toroki homokfövenyen

Nincs az a csongrádi ember, aki ne ismerné a Tisza és Körös torkolatánál elterülő csodálatosan szép homokos fürdőhelyet, amely mint egy 700 méter hosszan és 30 méter szélesen terül el a város keleti részétől egészen a torkolatig.

Minden évben már középiskolás korunkban is azt figyeltük a tanév végének közeledtével, a hídon átbuszozva, hogy ugyan mennyire ment le a Tisza, és alig vártuk, hogy mehessünk strandolni. Van ennek e helynek egy úgynevezett varázsa. Sokan tengerparthoz hasonlítják, mások azért kedvelik, mert a környező településekről elképesztően sokan látogatnak el, és mindig összefutunk régen látott ismerősökkel. Mennyivel más a vízparton beszélgetni, napozni, bár bevallom annak idején nem feltétlenül ezért mentünk….. de volt látnivaló bőven. A családok számára is ideális hely, a gyerekek imádják a homokot, és a buckák között megálló vízben való játékot.

A Koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt, természetes, hogy felmerül a kérdés, mi lesz idén?  Ujszászi Erika a csongrádi Tourinform Iroda vezetője, arról tájékoztatta portálunkat, hogy lehet strandolni a nyár folyamán, de az eddig megszokott nyitási időpont, június 15-re tolódik el. Ettől függetlenül a nyári szezon már június elsejével megkezdődik, és szeretettel várják a vendégeket. A part esetében a hét folyamán a helyszíni szemlék megtörténtek, és az engedélyeztetési folyamat is lezárul 15-ig. A parkolók nincsenek lezárva és egyelőre ingyenesen vehetőek igénybe. A helyzet pillanatnyi állása szerint, a parton az egy háztartásba tartozó személyek egymás közötti távolsága 20 négyzetméter kell, hogy legyen, míg a vízben ez 6 négyzetméterre szűkül. Az üzemeltetők természetesen fokozottan figyelnek a fertőtlenítési szabályok és előírások betartására, ennek megfelelően, a parthoz vezető lejárók korlátait is fertőtlenítik, illetve az illemhelyeket, lábmosókat és fertőtlenítő folyadékok is kihelyezésre kerülnek. A napi vízállás a Tisza és Körös torkolatánál -66 cm, amely teljesen ideális az idei nyári kezdethez. (http://www.koros-torok.hu/vizallas/)

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor