Felgyő

Lőtérnyitó verseny Felgyőn (képgalériával)

Közel 100 nevezővel kezdődött vasárnap Felgyő külterületén a Jerring lőtérnyitó verseny, akik a csapadékos időjárás ellenére az ország minden részéről érkeztek.

A koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások miatt a határon túli és a környező országok koronglövői részvétele nélkül, de így is nagy érdeklődés mellett zajlott a felgyői lőtéravató verseny.

A megnyitón Jéri Tamás Európa- és világbajnok koronglövő köszöntötte a résztvevőket és ismertette a szabályokat. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a lőtér ötlete már 2 évvel ezelőtt indult, de Horváth Lajossal, Felgyő polgármesterével való egyeztetés után sikerült olyan alkalmas helyet találni, amely nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas.

A versenyen Szerdahelyi András hatszoros Európa-, és háromszoros világbajnok koronglövő is részt vett, aki szerint a magyar lövősport számára is nagy előrelépés a felgyői lőtér, amely nemzetközi színvonalú, Közép-Kelet Európában is egyedi adottságokkal bír, jól felszerelt és gyönyörű környezetben fekszik.

Horváth Lajos polgármester szerint Felgyő nevét is viszi a világban a 2 éves előkészületi munkálatok után létrejött közel 17 hektáron elterülő lőtér, amely a település turisztikai vonzerejét is növeli és szükség szerint növelni is tudják a terület nagyságát.

Információink szerint a pálya hivatalos átadója a későbbiekben fog megtörténni.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Civil ünnep Felgyőn

cs3_admin

Felgyői maraton Zakar Eszter módra

cs3_admin

Újabb nyertes pályázat Felgyőn

cs3_admin

Megkezdődtek Felgyőn az ivóvízminőség-javító program munkálatai (videóval)

cs3_admin

Jubileumi lovasnap és megyei döntős fogathajtó verseny Felgyőn

cs3_admin

Felgyői siker a Csikóchampionatuson

cs3_admin

Megújul a felgyői konyha ebédlője

cs3_admin

A csongrádi és a felgyői gazdák is támogatják a Magyarok Kenyere programot (képgalériával)

cs3_admin

Horgászverseny Felgyőn

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább