Felgyő

Lőtérnyitó verseny Felgyőn (képgalériával)

Közel 100 nevezővel kezdődött vasárnap Felgyő külterületén a Jerring lőtérnyitó verseny, akik a csapadékos időjárás ellenére az ország minden részéről érkeztek.

A koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások miatt a határon túli és a környező országok koronglövői részvétele nélkül, de így is nagy érdeklődés mellett zajlott a felgyői lőtéravató verseny.

A megnyitón Jéri Tamás Európa- és világbajnok koronglövő köszöntötte a résztvevőket és ismertette a szabályokat. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a lőtér ötlete már 2 évvel ezelőtt indult, de Horváth Lajossal, Felgyő polgármesterével való egyeztetés után sikerült olyan alkalmas helyet találni, amely nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas.

A versenyen Szerdahelyi András hatszoros Európa-, és háromszoros világbajnok koronglövő is részt vett, aki szerint a magyar lövősport számára is nagy előrelépés a felgyői lőtér, amely nemzetközi színvonalú, Közép-Kelet Európában is egyedi adottságokkal bír, jól felszerelt és gyönyörű környezetben fekszik.

Horváth Lajos polgármester szerint Felgyő nevét is viszi a világban a 2 éves előkészületi munkálatok után létrejött közel 17 hektáron elterülő lőtér, amely a település turisztikai vonzerejét is növeli és szükség szerint növelni is tudják a terület nagyságát.

Információink szerint a pálya hivatalos átadója a későbbiekben fog megtörténni.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Húsvéti meglepetés Felgyőn

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor