Belföld Koronavírus

Orbán Viktor: Nehéz időszakon vannak túl emberek tízezrei

Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvánnyal szemben, sőt sok országot ebben felül is múltunk – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor elismeréssel szólt többek között Kásler Miklós miniszter tevékenységéről is, az ellenzék ugyanakkor a kormányfő szerint szégyenszemre elkulloghat a kertek alatt. A miniszterelnök az interjú során megerősítette, hogy a jövő héten véget ér a járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt különleges jogrend.

Két hónap után nincs szükség erre a különleges jogrendre, ennyire jól állunk? – tette fel az első kérdést a műsorvezető Orbán Viktornak a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

“Igen, ha egyáltalán egy járvánnyal kapcsolatban lehet beszélni arról, hogy valami jó, mert hát kétségkívül sikeresen védekezett az ország, sőt, nálunk szerencsésebb, jobb anyagi helyzetek között élő országokat is messze felülmúltuk a védekezés minőségében és eredményességében”

– válaszolt a kormányfő.

“Büszkék is lehetünk rá, de azért mégiscsak meghaltak emberek. Akkor lennénk boldogok, hogyha a vírust elpusztítjuk, és senki sem hal meg. Így azonban fájó szívvel és együttérzéssel gondolunk azokra, akik meghaltak, meg a családtagjaikra. Fogadják a részvétemet. Azért mégiscsak ez majd 500 ember, és nagyon sokan szenvedtek. Nehéz időszakon vannak túl emberek tízezrei, és nehéz helyzetben vannak családok ezrei is az elhunytak miatt”

– tette hozzá Orbán Viktor.

“De mégis, ha ezen túl tudunk lépni, akkor azt látom, hogy a kulcs a fegyelem meg az összefogás volt. Tehát azt tudom mondani, hogy a baloldalt leszámítva, aki kihúzta magát ebből a közös védekezésből, mindenki összefogott Magyarországon”

– mondta a miniszterelnök.

“A baloldal lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe. Most megkapják a magukét, mert szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt. De őket leszámítva az ország összes többi állampolgára mindent megtett annak érdekében, hogy teljes összefogás jöjjön létre, fegyelmezett együttműködés, hogy együtt túl legyünk a bajon” 

– erősítette meg Orbán Viktor.

A rendkívüli jogrend a legjobb döntéseink közé tartozik – folytatta a kormányfő. Először is azért, mert időben tudtunk meghozni minden döntést. A nálunk általában magunknál többre tartott országoknál, Ausztriában, Olaszországban, vagy éppen Franciaországban azt látjuk, hogy itthon mindenhol egy-két héttel korábban hoztuk meg az első biztonsági intézkedéseket, mint a többiek. Egyébként biztos szerencse is kell az ilyesmihez, de talán az önmagában nem lett volna elég, ezért Kásler miniszter úr érdemei történelmiek – egyértelműsítette a miniszterelnök.

“Van annak haszna, ha az egészségüggyel orvos foglalkozik, mert nemcsak meg tud gyógyítani egy beteget, hanem az ösztönei is működnek. Amikor az Európai Uniónak a járványügyi szervezete még azt mondta, hogy ez nem veszélyes, akkor az ő ösztönei oda vezettek, hogy azonnal összehívta a járványüggyel foglalkozó első szakmai testületet. Ez a lépés volt az az ő döntése és ösztönszerű megérzése volt az, amely fölkínálta aztán nekem azt a lehetőséget, hogy meghozhassam azokat a döntéseket, amivel egy-két héttel mindenkit megelőztünk, és jobban is védekeztünk, mint ők, és elkerültük azt, azt a legrosszabb helyzetet, amin ők átmentek, ezért nem lett Magyarországon tömeges fertőzés” 

– tette hozzá Orbán Viktor.

Hír TV / Magyar Nemzet

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Könnyebben dönthetnek napelemek, napkollektorok telepítéséről a társasházak

cs3_admin

Zámbó Péter: Az erdők területe és természetességi állapota továbbra sem csökkenhet

Pászti Dániel

Tízezer álláskereső elhelyezkedését támogathatja a kormány a vidéki régiókban

cs3_admin

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész

cs3_admin

Gyorshajtókra vadásznak majd a jövő héten

cs3_admin

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

cs3_admin

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe csütörtöktől szombat éjfélig

cs3_admin

Meghosszabbította az MVM a mérőórák bediktálásának idejét

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább