Vélemény

Hámori Tamás: Ismét olvasom…

Ismét olvasom, miközben Magyarországon “tömegek nyomorognak”, a kormány semmit nem tesz a munkahelyek védelméért, viszont milliárdokat ad külföldieknek.
A külföldieknek adott milliárdok is csúsztatás, de legalább nehéz cáfolni.
A “semmit nem tesz” ellenben egyértelmű hazugság. A GDP 20%-át fordítjuk munkahelyek védelmére, új munkahelyek teremtésére, az érintettek támogatására. Adóelengedések, járulékok elengedése, támogatások, ingyenes képzések, stb, stb…
És, ami leginkább zavar. Érdekes módon, a nyomorgó tömegeket emlegetők valahogy általában jól táplált, jól öltözött emberek. És, ha megkérdezem, neki hány rokona, barátja nyomorog, a válasz mindig az, hát neki egy sem, de olvasta…
Én is tudom, vannak köztünk nagyon szerény körülmények közt élők, sajnos. Olyanok is, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Mint a világon bárhol. Nekik nyilván kell segíteni. Munkalehetőséggel, képzéssel, támogatással. De olyasmit állítani, hogy “tömegek”, durva hazudozás. (Milyen érdekes, hogy a Vasút, a Volán, a Posta várja a dolgozókat, és nem sokan jelentkeznek. Pedig, ugye, ha valaki nyomorog, az biztos nem válogatna.) Ez a nyomorgó tömeg pont olyan, mint a nem ülésező parlament, meg a többi.
Amit nem értek, hogy miért hisznek emberek olyan politikusoknak, akikről nekik is tudniuk kell, hogy a múltban épp úgy hazudtak, mint most. Ha valaki azt állítja, nem ülésezik a parlament, miközben mindenki tudja, hogy de igen, annak miért hisznek el utána bármit? Miért?
Mindenkinek vírusmentes, kellemes napot, hétvégét!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor