Csongrád Szentes

Vízilabda: Edzőszám csökkentés Szentesen, stabil helyzet Csongrádon

Máshogy érintette a szentesi és a csongrádi vízilabda klubbot a járványhelyzet. Előbbinél edzői szerződések megszüntetésére is sor került a bevételcsökkenések miatt, a nehéz helyzetben Szabó Zoltán Ferenc polgármester segítségét is kérték. Utóbbiaknál az anyagi háttér továbbra is biztosított, így az utánpótlás edzők munkáját továbbra is honorálni tudják. A vízi edzések elindítása még mindkét egyesületnél várat magára, anyagilag ugyanis nem tudják felvállalni az ehhez előírt tesztek kifizetését. Arról pedig egyelőre nincs információjuk, mikor indulhatnak el a mérkőzések.

A Szentesi Vízilabda Klubnál nagyléptékű változtatásokra volt szükség a fennmaradás érdekében, hiszen a Covid-19 vírus kapcsán sokkal kevesebb bevételből, támogatásból kell gazdálkodni a felnőtt és utánpótlás vízilabdában is érdekelt egyesületnek. Bujdosó Tamás elnöktől megtudtuk, hogy mivel törölték a felnőtt bajnokságot, ezért a legnagyobb szponzoruk, a Szerencsejáték Zrt. nem utal egyelőre támogatást, illetve az állami adóváltozások miatt a cégek adójukról, és a szponzorációkról egyelőre nem rendelkeznek. – A tagdíjak befizetése is szünetel, de az önkormányzat sem közölte még, hogy mekkora forrással támogatja a vízilabda klubot az idei esztendőben – nyilatkozta Bujdosó Tamás, hozzátéve, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel plusz forrást próbálnak kérni az önkormányzattól, hiszen már így is megszorítások történtek.

Szentesen a bevételekhez kellett igazítani a költségvetést, az egyetlen nagyobb könnyítés az állami döntés volt, miszerint a sportban dolgozók munkabére után nem kell járulékot fizetni, így a tartalékokból a főállású edzőknek és a dolgozóknak eddig tudták fizetni béreik egy részét. A bevételek apadása azonban veszélyeztette volna az egyesület likviditását, így megváltak azoktól az edzőktől, akik másodállásban, szerződéssel dolgoztak eddig. – Az egyesület jövőjét kellett szem előtt tartaniuk a döntés meghozatalánál, nem élhetjük fel a klub tartalékait teljes mértékben. Azoknak biztosítottuk a fizetését, akik kizárólag tőlünk kapnak fizetést, hiszen a családfenntartás fontos szempont. Ők egyedi megállapodásokkal a fizetések felét vehették kézbe a múlt hónapban – mondta el az elnök, aki kitért arra is, hogy a nehéz helyzetben az önkormányzattól segítséget kértek, de még nem kaptak választ.

Csongrádon a járvány alatt online dolgoztak, online adtak feladatokat gyerekeknek, ahogyan Szentesen is. – A vizes közeg másfajta mozgást igényelt, de a gyerekek így is élvezték az otthoni edzéseket és megtapasztalták a sport másmilyen formáját is. Edzéseink múlt hétfőtől indultak, először mini képzést tartottak arról, hogyan kell viselkedni, hogyan kell betartani a szabályokat. Nyílt terepen, szárazföldön folyik a munka, a vízi edzéseket május 27 után kezdjük el, várhatóan akkor nyílik meg a csongrádi uszoda – nyilatkozta Kozák László. A Csongrád Városi Vízilabda SE vezetője aláhúzta és a Szentesi VK elnöke is hangsúlyozta, folyamatosan figyelik és betartják az ajánlásokat, de vízi edzések egyelőre nincsenek, hiszen nem tudják finanszírozni a szövetség által előírt teszteket, és a sportág vízi gyakorlása sem tud megfelelni az előírási követelményeknek.

A csongrádi egyesület költségvetésére még nem lehet pontosan tudni, hogy milyen hatással volt a járványhelyzet. Annyi bizonyos, hogy az uszodabérletre félretett összeg megmaradt, hiszen vízi edzések nem voltak megtartva, így a pénzek nem lettek elköltve. – A programokhoz kötődő bevételeket valószínűleg vissza kell fizetni, hiszen azok nem lettek végrehajtva. Pontosabban a következő időszak fogja mutatni a hatásokat, de lehet, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben is kihatással lesz a működésre – húzta alá Kozák László, aki arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy náluk egyelőre nem került sor megszorításokat sem az edzői, sem a dolgozói fizetések területén, és edzőktől sem kellett megválniuk, de náluk nincs felnőtt csapat, így költségvetésükben a klasszikus értelemben vett szponzori pénzek sem szerepelnek.

A kiemelt kép illusztráció



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor