Kistelek

Zárul a kisteleki EFI Lelki Egészség Központ pályázata

Szoros együttműködést sikerült kialakítani az egészségügyi alapellátással, a járóbeteg szakellátással és az egészségfejlesztési programokat megvalósító járási szervezetekkel, az EFI a projekt zárása után is folytatja a mentális tanácsadásait és segítő tevékenységét

A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. Lelkünk védelméért! – Mentális egészségközpont létrehozása Kistelek járásban elnevezésű pályázata 2020.április 30-val zárul.

Az EFOP-1.8.20-17-2017-00021 azonosító számú pályázat elsődleges célja volt, hogy a járási szinten működő Kisteleki Egészségfejlesztési Iroda mentális egészségfejlesztési funkcióval bővüljön, jól működő Lelki Egészség Központot alakítsanak ki, melyen keresztül Kistelek járás teljes lakosságának szervezhetnek mentális egészségmegőrző, prevenciós programokat.

A projekt keretében mentálhigiénés szakemberek, pszichológus munkatársak bevonásával segítséget nyújtottak egyéni krízishelyzetekben, előadásokat tartottak a lelki egészség megőrzése témakörben, és különböző tréningeket szerveztek, melyek a lelki problémák kialakulását igyekeztek megelőzni. Sikerült kialakítani egy szoros együttműködést az egészségügyi alapellátással, a járóbeteg szakellátással és az egészségfejlesztési programokat megvalósító járási szervezetekkel.

Az Egészségfejlesztési Iroda a projekt zárása után is folytatja a mentális tanácsadásait és segítő tevékenységét. A pályázatot az Európai Szociális Alap 100%-ban támogatta. 

Forrás: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor