Térség

Jelentős egészségügyi adomány érkezett Kínából Szegedre

Bajban ismerszik meg a barát – ez a magyar mondás és a Hajrá Magyarország! felirat volt olvasható azokon a dobozokon, amelyeket Csongrád megye kínai testvérmegyéje, Shaanxi tartomány küldött a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A Szegedi Tudományegyetemnek és a Csongrád Megyei Önkormányzatnak címzett védőfelszerelések jelentős segítséget jelentenek a megyei egészségügyi ellátórendszernek. Az adományt ma vette át dr. Rovó László az egyetem rektora és dr. Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke Shaanxi tartomány hivatalos magyarországi kereskedelmi képviselőjétől, a szegedi Cao Zheng Yintől.

A mostani adomány előzménye, hogy február közepén, a koronavírus járvány ottani terjedése idején tizenhétezer szájmaszkot küldött a magyarországi Shaanxi Kereskedelmi Egyesület és a Csongrád Megyei Közgyűlés a kínai testvérmegyébe. A felajánlás akkor komoly segítséget jelentett Shaanxiban a vírus elleni védekezésben, amit a mostani adománnyal viszonzott a tartomány kormánya.

– Mindkét akcióban jelentős szerepet játszott Shaanxi hivatalos magyarországi kereskedelmi képviselője, a szegedi Cao Zheng Yin, ezért a testvérmegye vezetésén kívül neki is köszönettel tartozunk. A megyei önkormányzatnak küldött maszkok, orvosi védőfelszerelések a megyében lesznek felhasználva, ott, ahol a legnagyobb szükség van rá – mondta el az átadáson dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

A kínai Shaanxi Tartományi Kormány, a Shaanxi-i Kereskedelmi Kamara és a Xi’an-i Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem adománya mintegy ezer darab egyszer használatos overált, több mint harmincötezer orvosi maszkot, ezer darab arcvédő álarcot, kétszáz darab védőszemüveget és ötszáz darab KN95 maszkot a szegedi klinikákon és a megyei egészségügyi intézményekben osztják szét.

Forrás: Facebook/Csongrád Megyei Önkormányzat



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor