Szentes Vélemény

Facsonkolás borzolja a szentesi kedélyeket

Esztétikailag igénytelen és balesetveszélyes csonkolás jelenti az önkormányzat szakemberei számára a megoldást a vadon kelt fák esetében Szentesen, ahol a város lakossága már az elmúlt években is szót emelt az önkormányzati „fagyérítés” ellen. Most nemcsak a kisboltokban, hanem a közösségi médiában is az egyik frekventált kérdés, hogy miért kell szándékosan elrondítani a település utcaképét, elpusztítani a hűvöset adó fákat.

Az önkormányzat illetékesei állítólag már hosszú évek óta egységes fasorokat képzelnek el a városközpontban, amely tulajdonképp ezzel a megoldással meg is született. Előbb a Tóth József utcán, majd például a József Attila utcán „vágták ki” az elképzelésükbe nem illő növényeket. Az utcakép valóban egységes lett: méteres magasságban rondítják a visszavágott fatörzsek az aszfalt melletti útpadkát az érintett területeken, nem törődve a balesetveszéllyel sem.     Azt nyilatkozta az egyik sajtóorgánumnak: „szeretnék továbbvinni az egységes fasorok kialakítását”. Úgy látszik akkor is, ha ez balesetveszélyes és esztétikátlan cölöpsort is jelent, a jelenleg tapasztaltak szerint. Ismét egy briliáns megoldás Szentes részéről a turisták hívogatására és a természetvédelemre!

Szőke Izabella

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Novák Katalin: A család jelenti a fenntarthatóság zálogát

cs3_admin

Jeszenszky Zsolt: Csak nem egy amerikai szerveren fut a magyar ellenzéki előválasztás?

cs3_admin

Két autó ütközött össze Szentesen

cs3_admin

Újra megtekinthető a szentesi színház

cs3_admin

Korszerűsítik a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületét

cs3_admin

Pénteken Budapest Bár Szentesen

cs3_admin

Átadták Szentesen a Szilver Sportházat

cs3_admin

Orbán Viktor beszéde a Mathias Corvinus Collegium tanévnyitó ünnepségén

cs3_admin

Üzenetek a múltból

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább