Belföld

Magyarország és Oroszország közös célja a kölcsönösen előnyös kereskedelmi kapcsolatok elmélyítése

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kedden a minisztériumban fogadta az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettesét, Levin Szergej Lvovicsot. A találkozón áttekintették a mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés helyzetét és megvizsgálták a további együttműködés lehetőségeit.

Farkas Sándor a hazai mezőgazdaság teljesítménye, a kitűzött célok felvázolása mellett arról beszélt, hogy az agráriumban zajlik a precíziós gazdálkodás elsajátítása, több ágazatban nem csak automatizálásról, de már robotikáról is beszélhetünk. A miniszterhelyettes reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a termelési, technológiai fejlődéssel párhuzamosan a két ország közötti gazdasági együttműködések kiszélesednek és megerősödnek.

Magyarország és Oroszország közös célja a kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködés erősítése és kereskedelmi kapcsolataink elmélyítése – fogalmazott Farkas Sándor. Olyan magyar vállalatokat említett, amelyek tevékenységükkel segíthetik Oroszországot céljai elérésében. Például a Bábolna TETRA Kft-t, amely Oroszország genetikai fejlesztést elősegítő programjához csatlakozott, valamint a Hunland Trade Kft-t, amely ezer Holstein vemhes üszőt szállított Szahalin szigetére.

Levin Szergej Lvovics, az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettese fontosnak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti tudományos együttműködést, mint fogalmazott, az állattenyésztés terén van mit tanulniuk Magyarországtól, szívesen veszik tapasztalataink átadását. A miniszterhelyettes a két ország között a növénynemesítésben, valamint a genetikában elért eredmények cseréjét is rendkívül jelentősnek nevezte.

(AM Sajtóiroda)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor