Térség

Újabb alagutat találtak a rendőrök a déli határzár alatt

Csikéria külterületén az ideiglenes biztonsági határzár alatt egy újabb, közel 38 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök, 15 méterre a tavaly ősszel felfedezett járattól. 

A szolgálatot ellátó, bácsalmási kutyavezető járőr január 21-én egy növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt a szerb területre. A nyílás közel 38 méter hosszú és 130 centiméter mélységű. Úgy tudjuk, a szerb oldalon az ősszel ásott alagút elejét az ottani hatóságok betemették, ezt ásták ki újra a migránsok. A magyar oldalon viszont a járatot betonnal öntötték ki, így a határsértők a betonfalat elérve oldalirányban folytatták az ásást, és a régi kijárattól mintegy 15 méterre jutottak a felszínre.

A jelenlegi adatok szerint a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és betemetéséig őrzik is.  

Fotók: Donka Ferenc

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Ritka madarakat figyeltek meg Csongrád-Csanád megyében a hétvégén

cs3_admin

Körbálák égtek Vásárhely határában

cs3_admin

Egy autó csapódott buszmegállóba Mártélynál

cs3_admin

Mentőhelikopter szállította el a súlyosan sérült férfit Vásárhely közelében

cs3_admin

A hatékony kontaktkutatásban elengedhetetlen a mobiltelefonos applikációk használata

Endre Araczki

Őrizetben a sorozatbetörő

cs3_admin

A US Openen a harmadik fordulóig jutott Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Endre Araczki

Hármas karambol az 55-ös főúton, hárman megsérültek

cs3_admin

Elmaradt az elsőbbségadás Vásárhelyen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább