Térség

Újabb alagutat találtak a rendőrök a déli határzár alatt

Csikéria külterületén az ideiglenes biztonsági határzár alatt egy újabb, közel 38 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök, 15 méterre a tavaly ősszel felfedezett járattól. 

A szolgálatot ellátó, bácsalmási kutyavezető járőr január 21-én egy növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt a szerb területre. A nyílás közel 38 méter hosszú és 130 centiméter mélységű. Úgy tudjuk, a szerb oldalon az ősszel ásott alagút elejét az ottani hatóságok betemették, ezt ásták ki újra a migránsok. A magyar oldalon viszont a járatot betonnal öntötték ki, így a határsértők a betonfalat elérve oldalirányban folytatták az ásást, és a régi kijárattól mintegy 15 méterre jutottak a felszínre.

A jelenlegi adatok szerint a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és betemetéséig őrzik is.  

Fotók: Donka Ferenc

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csütörtökön leemelik a csongrádi Szent Rókus templom toronysüvegét

cs3_admin

Öt jármű ütközött két balesetben egymástól néhány száz méterre az M5-ösön

cs3_admin

Nem adták meg az elsőbbséget Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Személyautók ütköztek Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél (frissítve)

cs3_admin

Trélert húzó kisteherautó borult fel az M5-ösön

cs3_admin

Újítsa meg lejárt igazolványait, útlevelét – június 30-a után érvénytelenek

cs3_admin

Majdnem tragédia történt Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Két autó ütközött Kiskunfélegyházánál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább