Balástya Sándorfalva

Két új jármű állt az önkéntes tűzoltók szolgálatába a térségünkben

December 18-án 45 Európai Uniós forrásból finanszírozott Volkswagen Amarok és öt – hazai forrásból létrehozott – Heros Mahindra S5-ös új gyorsbeavatkozó tűzoltó járművet adtak át a BM OKF előtti téren az önkéntes tűzoltóságok és az önkéntes mentőszervezetek képviselőinek.

A vadonatúj járművekből kettő a térségünkbe érkezett. Egy Volkswagen Amarok típusú terepjáró a balástyai önkéntesekhez került, az általuk végzett mentéseket segíti a jövőben. Egy Heros Mahindra S5-ös új gyorsbeavatkozó tűzoltó jármű pedig a Sándorfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez került. Az utóbbi járművet már sándorfalvi önkéntes tűzoltók idén nyár elején csapatpróbára megkapták. Már akkor is nagy hasznát vették a műszaki mentésekhez profin felszerelt gyorsbeavatkozó járművet. Ezzel az autóval vettek részt a Szabolcs megyei viharkárok felszámolásában. A csapat tagjai pár kisebb módosítási javaslattal élt a több hónapos próbát követően, melyeket a gyártó meg is fogadott és beépített az újonnan visszakapott autóba.

Csongrád megyéből még a Szegedi Önkéntes Tűzoltó-és Mentő Egyesület veheti hasznát egy Volkswagen Amarok terepjárónak, amellyel műszaki mentéseket végezhetnek, és tűzoltásnál és a baleseteknél is nagy hasznát vehetik. 

A járművek kulcsát ünnepélyesen Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes és dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át.

Kiemelt kép: Facebook/Magyar Tűzoltó Szövetség – hivatalos oldal



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

Szabó Viktor

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor