Szentes

Adóemeléssel indította önkormányzati tevékenységét a Jövőnk Szentes

Adóemeléssel indította önkormányzati tevékenységét a Jövőnk Szentes. Tette ezt annak ellenére, hogy a választási kampányban nem adóemelésre, hanem végig stabil városra, erős gazdasági helyzetre hivatkoztak mindazok, akik a Jövőnk Szentes kampányszlogen alatt kívánták megnyerni a választópolgárok bizalmát. A testületi ülésen azonban azonnal  bebizonyosodott, Szentes jelenét sem ismerik.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a város aktuális pénzügyi helyzetéről sem tudott felvilágosítást adni a testületi ülésen, sőt az átadás-átvétel alapján készült pénzügyi helyzetre vonatkozó jegyzőkönyvet sem tudta bemutatni.  Nyilván nem egyeztetett az ülés közben elődjével, s megfeledkezett arról is, hogy az előző, jobb oldali többségű képviselő-testület Szentes számára jelentős összegű pénzügyi tartalékról gondoskodott. Hát a héten logikus lépéssé vált a magánszemélyek kommunális adójának emelése, fejben már biztos elköltötték az így befolyó plusz összegeket. Sőt, arról is gondoskodtak, hogy ne csak a lakosoktól érkezzen hozzávetőlegesen többletforrás a baloldali vezetésű város zsebébe. Horváth István szerint, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége, s a vállalkozók ragaszkodnak az őket érintő építményadó emeléséhez. Természetesen megvolt az összhang a Jövőnk Szentes Egyesület delegáltjainál a sarcok kivetéséhez, mellyel szemben csak a Fidesz-KDNP frakció tiltakozott. Biztosan megszületett már a koncepció az így befolyó 25,4 milliós többlet építményadó és a 17,2 milliós többlet kommunális adó emelésére. Nem is csoda, hiszen Szentes gazdálkodásában már szerepel egy 300 millió forintos jutalom tétel, mely a önkormányzati dolgozók +1 havi juttatását fedte le, melyet még a választások előtt oda is adtak minden dolgozó, de erről a 2019. évi költségvetésben az előző képviselő-testület nem rendelkezett.  Nem fáj hát a baloldali többségnek és Szabó Zoltán Ferenc polgármesternek az adóemelés, az bizony igen, hogy nem ő jelentette be a Fidesz-KDNP-s többségű megyei közgyűlés által megszavazott 97.5 milliós többlettámogatást, mellyel Szentesnek a Tiszai kerékpárúthoz hiányzó („Bringázz Szentesen kerékpárosbarát fejlesztés” c. projekt) az anyagi forrásokat biztosítja, a korábban már megítélt eredeti 325 millió forintos támogatási összegen felül.

Igazi karácsonyi ajándék került hát a szentesiek karácsonyfája alá, helyi adóemelésnek címkézve. De hát Szentes döntött az új városvezetés mellett, melynek tagjai nem a családok terheit akarták csökkenteni, mint például Makón. Ott a nyugdíjasok 10.000 forintot kapnak karácsonyra, más településeken eltörlik a kommunális adót, a Fidesz frakció Szentesen az óvodásoknak, általános iskolásoknak évkezdési támogatást javasolt, s a 70 év felettieknek ingyenes szemétszállítást. Ehelyett a Jövőnk Szentes adókat emelt. Elgondolkodtató.  - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor

Érkezik a Reptér Szentesre!

Szabó Viktor

Szentesre érkezik Majka

Szabó Viktor

BRFK: Elfogtak két férfit közösség tagja elleni erőszak miatt – egyiküket Szentesen

Szabó Viktor

Taroltak a szentesi diákok kisfilmjei

Szabó Viktor