Belföld Csongrád

A csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el az év ifjú természetfotósa címet

A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége 2019-ben 27. alkalommal hirdette meg Magyarország, és a régió legnagyobb nemzeti természetfotó pályázatát. A Lenergy – Az Év Természetfotósa pályázat célja hazánk, a Kárpát-medencei ökorégió, és Földünk természeti értékeinek, csodálatos élővilágának, tájainak, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés segítése, a társadalom szemléletének formálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése.

Lenergy – Az Év Természetfotósa 2019 pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és a kiállítás megnyitójára kedden 17 órakor került sor a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Az év természetfotósa 2019 díjat Daróczi Csaba nyerte el.

Az év természetfotója Máté Bence Békacomb című alkotása lett.

Az év ifjú természetfotósa címet a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el.

A fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata 1. díjat a szintén csongrádi Lakatos János kapta.

A pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért.
    A pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon láthatja a közönség.
    A megnyitón Fáth Péter, naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke kiemelte, hogy a végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence versenyzett. Daróczi Csaba kreativitását méltatva kiemelte, hogy az idén a világ legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a kiállításon is. Tíz alkotása – köztük három kategória-győztes – kapott helyet a 103 fotót bemutató tárlaton.
    A felvételekből kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2019 címmel.
    Gaál Péter, a pályázat névadó támogatója, a Lenergy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: támogatnak minden természetvédelmi célú, természetfotózással kapcsolatos kezdeményezést, mert ezt tartja a legjobb eszköznek Magyarország természeti adottságainak bemutatására.
    A pályázat kiemelt támogatója, a Nemzeti Közművek (NKM) Áramszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth József elmondta: 32 ezer kilométer hálózatuk van, a vállalat eddig több ezer kilométer szabadvezetéket épített át madárbaráttá és költőhelyeket alakítottak ki. A természetvédelem a szemléletformáláson is múlik – mondta, hozzátéve, hogy a természetfotózás is jó módszer erre.
    A Kezünkben a Föld kategória első díját Rácz Péter, A madarak viselkedése kategória első helyét Kovács Norbert, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését Daróczi Csaba nyerte el.
    Szintén Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése és Az állatok és környezetük kategória élén is, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja Tökölyi Csaba lett.
    A Növények és gombák kategória első díjával Nagy Bertoldot jutalmazták, a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Nagy Gábor, a Tájak kategóriát Urbán Helga, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát Földi László nyerte.
    Litauszki Tibor képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Urbán Helga műve a Fekete-fehér természetfotók kategória, Lakatos János felvétele A fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata kategória legjobbja, emellett több különdíjat is odaítéltek.
    A kiállítás megnyitóját és a díjátadót kedden este rendezték meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor

Égett egy garázs Csongrádon Dália utcában

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

Forgalomkorlátozások lesznek Csongrádon!

Szabó Viktor

Gyovai Zsolt indul a csongrádi polgármesteri székért

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Sulyok Tamás a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak; Donald Trump a béke elnöke

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább