Térség

Műszaki hiba vezethetett a balesethez az M5-ös autópályán

A rendelkezdésre álló adatok szerint feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be a baleset, melyben heten haltak meg hétfőn hajnalban az M5-ös autópályán

A baleset 2019. október 28-án 2 óra 30 perc körül történt az autópálya 146-os kilométerszelvényében, ahol egy kamion és két személygépkocsi ütközött össze. A rendelkezésre álló adatok szerint egy Budapest felé tartó szerb honosságú kamion átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban odaérkező két személyautóval ütközött. A járművek kigyulladtak, az autókban utazók a helyszínen meghaltak. Az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart. A rendelkezésre álló adatok szerint a baleset feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a baleset miatt a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében lezárta. Az autópálya Budapest felé vezető szakaszán 2019. október 28-án 10 óra 40 perctől oldották fel az útlezárást, a Szeged felé vezető oldalon erre 2019. október 28-án 17 óra 10 percig várni kellett.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez elsőként a kisteleki őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, utánuk a szegedi egységek is a helyszínre vonultak. Összesen több mint húsz tűzoltó dolgozott a káresetnél a Csongrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek négy vízsugárral körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, majd kiemelték az áldozatokat a roncsokból.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor