Térség

Műszaki hiba vezethetett a balesethez az M5-ös autópályán

A rendelkezdésre álló adatok szerint feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be a baleset, melyben heten haltak meg hétfőn hajnalban az M5-ös autópályán

A baleset 2019. október 28-án 2 óra 30 perc körül történt az autópálya 146-os kilométerszelvényében, ahol egy kamion és két személygépkocsi ütközött össze. A rendelkezésre álló adatok szerint egy Budapest felé tartó szerb honosságú kamion átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban odaérkező két személyautóval ütközött. A járművek kigyulladtak, az autókban utazók a helyszínen meghaltak. Az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart. A rendelkezésre álló adatok szerint a baleset feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a baleset miatt a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében lezárta. Az autópálya Budapest felé vezető szakaszán 2019. október 28-án 10 óra 40 perctől oldották fel az útlezárást, a Szeged felé vezető oldalon erre 2019. október 28-án 17 óra 10 percig várni kellett.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez elsőként a kisteleki őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, utánuk a szegedi egységek is a helyszínre vonultak. Összesen több mint húsz tűzoltó dolgozott a káresetnél a Csongrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek négy vízsugárral körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, majd kiemelték az áldozatokat a roncsokból.

kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Összesen nyolc jármű ütközött és hárman sérültek meg az M5-ösön

cs3_admin

Felborult egy teherautó a Tiszaalpárra vezető úton

cs3_admin

Mindkét szalagkorlátnak nekicsapódott, majd utánfutója leszakadt egy autónak az M5-ösön

cs3_admin

Két személyautó karambolozott a 47-es főút 187-es kilométerénél

cs3_admin

Egy személy sérült meg, amikor két autó ütközött az M5-ös autópályán

cs3_admin

Tűz Hódmezővásárhely sűrűn lakott részén

cs3_admin

Szeméttelep ég Szeged és Sándorfalva között

cs3_admin

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén

cs3_admin

Nyerges vontatóba rohant egy autó a 47-esen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább