Belföld

Rákossy Balázs: Több mint 14 milliárd forint vállalkozásfejlesztésre

Equipment for production of various plastic parts

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai, a programok több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A Magyar Multi Program II. a kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítését, értékhozzáadó tevékenységük és piacbővítési lehetőségeik fejlesztését szolgálja. A Magyar Multi Program III. a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztését segíti – mondta az államtitkár.
    A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kiírt pályázatokkal a támogatott vállalkozások tudatosabb fejlődési pályára léphetnek, stratégiai szemlélettel tervezhetik jövőbeni beruházásaikat. Lehetővé válik a vállalkozások fejlődési pályájának fenntartása, valamint értékhozzáadó tevékenységük növelése önálló hazai termékek és szolgáltatások kifejlesztése, illetve márkaépítés révén. Javul a versenyképességük, működésük elmozdítható a hatékonyság-orientált, majd innováció fókuszú működés felé, amely elősegíti a bérek növekedését és a munkahelyek stabilitását – hangsúlyozta Rákossy Balázs.
    A két program keretében megközelítőleg 100-130 vállalkozás juthat vissza nem térítendő támogatáshoz.
    Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a programok kizárólag azon vállalkozásoknak nyújtanak közvetlen pénzügyi támogatást, melyek a GINOP-1.1.4-16 “Magyar Multi Program I. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások azonosítása, felmérése, motiválása, fejlesztési igényeik meghatározása” című kiemelt felhívás keretében, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott szakmai előminősítésen részt vettek és az ott kialakított fejlesztési tervvel rendelkeznek.
    A nyertes vállalatoknak a támogatásból lehetőségük van többek között különféle tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, illetve új technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzésére is – ismertette.
    A támogatási kérelmek benyújtására november 28-tól, illetve december 3-tól lesz lehetőség.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor