Belföld

Szijjártó: a bevándorláspártiak megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt

A bevándorláspártiak megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt, majd nyomást helyeznek a többi országra, hogy ők is fogadják be és osszák szét őket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: ezzel szemben a bevándorlást ellenző pártok mindent megtesznek hazájuk és polgáraik biztonsága megvédéséért, védik a határokat, szigorú jogszabályokat alkotnak, hogy világossá tegyék, egy szuverén ország határát csak szabályosan, jogszerűen lehet átlépni.
    Meglátása szerint Európában most újra szövetkeznek a bevándorláspárti kormányok. Mivel nem sikerült keresztülerőltetni a kötelező betelepítési kvótát – aminek köszönhetően Magyarország “még mindig magyar ország” -, most újra elkezdtek szövetkezni a nyugat-európaiak, hogy minden ország torkán lenyomják a kvótákat – közölte. Hozzátette: de ez nem fog menni, Magyarország ebbe soha nem fog beleegyezni.
    Megjegyezte: a magyarok már többször világossá tették, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat látni Magyarországon.
    Szijjártó Péter kitért arra: Európa legsikeresebb pártjának kongresszusa a mai, ez az európai parlamenti választáson is bebizonyosodott. Ez kellő önbizalmat ad a következő idő csatáihoz – vélekedett.
    Hangoztatta: “mindegy, milyen nyomást helyeznek ránk” Európa bevándorláspárti erői, ide egyetlen illegális bevándorló sem jöhet be. Csak Magyarország döntheti el, ki jöhet ide és “kikkel akarunk együtt élni”.
    A külügyminiszter kijelentette: a kerítés állni fog továbbra is, Magyarország megvédi szuverenitását és biztonságát. Azt kell tenni, amit eddig, meg kell nyerni a következő választást, hogy világossá tegyék: Magyarország sosem lesz bevándorlóország – mondta.
    Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt: nem várják el, hogy mások is Magyarország útját járják, nem kritizálnak másokat, de a magyar kormány elutasítja a kettős mércét és elvárja, hogy az EU tartsa tiszteletben a tagállamok identitását.
    Hozzátette: Magyarország mást gondol Európa jövőjéről, a magyarok többször is nemet mondtak a bevándorlásra, az ország sok kérdésben markáns álláspontot képvisel, ami gyakran eltér a mainstreamtől, ezért támadják. “Sok baj van velünk”, pedig az európai értékek nevében a magyarok különbözőségét is tisztelni kellene – hangsúlyozta.
    A miniszter közölte: Magyarország azért küzd, mert a végsőkig ragaszkodik a saját életformájához, büszke alkotmányos vívmányaira. A magyarok megharcoltak a szabadságért, a demokráciáért és a jogállami intézményekért, azokat nem ajándékba kapták, hanem áldozatot vállaltak értük – fűzte hozzá.
    Varga Judit kiemelte: ma is védik az európai életformát, és nem érzik, hogy az ország európaiságát bárkinek bizonygatni kellene. Úgy fogalmazott: minél hangosabban támadnak minket, annál jobban tudjuk, hogy jó úton járunk.
    A kongresszuson Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a gazdaságpolitika képes stabil támasza lenni a nemzetpolitikai céloknak, a családtámogatásnak, a gyermeknevelés támogatásának, a munkahelyteremtésnek és az otthonhoz jutás megkönnyítésének.
    Mára stabil növekedési pályára állt a gazdaság, csaknem minden szektor segíti a bővülést, “sereghajtók közül a dobogósok közé kerültünk” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a teljes foglalkoztatás ma már az ország sok régiójában valóság, lassan százhoz közelít azoknak a településeknek a száma, ahol egyetlen munkanélküli sincs.
    Varga Mihály arról is szólt, hogy ez a kormány az adócsökkentések kormánya, és az államadósság is csökken, amelynek ma már több mint 80 százaléka forintban áll fenn.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor