Politika Szentes

Gondoskodó, élhető és fejlődő várost szeretne Gémes László

Győztes város címmel ismertette programját Gémes László. A Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje négy alappillérre helyezné Szentes fejlesztését. Nagy hangsúlyt fektetne a szociális szféra és a gazdaság fejlesztésére, illetve a környezetvédelemre. Polgármesteri hitvallásának nevezte, hogy Szentes városának be kell kerülnie az ország öt legjobb középvárosa közé, melyhez olyan városvezetőkre van szükség, akik új lendületet, valódi fejlesztéseket hoznak a városba. Szentesnek hatalmas kiaknázatlan lehetőségei vannak, ideje élni velük, és magasabb fokozatba kapcsolni.

A polgármesterjelölt elmondta, hogy programjának egyik alapja a gondoskodó város, melynek keretében minden évben 50 millió forintot biztosítanak a kórházi kórtermek felújítására, ajándékutalványt adnak a 70 év feletti szentesieknek, évkezdési csomagot biztosítanak az óvodás gyerekeknek, illetve iskolakezdési támogatást nyújtanak a családoknak. Támogatják a hazatérő fiatalok letelepedését és itthon maradását, és színvonalas, összehangolt kulturális rendezvényeket szerveznek.

A zöld város részeként minden évben ezer fát ültetnek Szentesen, műanyagpalack-mentessé teszik a hivatalt, és gondoskodnak a folyamatos vízutánpótlásról a Kurcába, így biztosítva a pihenő és szabadidő övezet kialakítását. Az élhető város programjában minden évben öt kilométer járdát újítanak fel, közvilágítást szerelnek a külterületekre és a kerékpárutak mellé, parkolóhelyeket létesítenek a belvárosban, felújítják a középiskolák és a Terney Béla Kollégium épületét, és megoldást találnak a kerékpáros közlekedés problémájára a Tisza hídon. A fejlődő város részeként minőségi vállalkozásokat hoznak Szentesre, bekapcsolják a várost a kormányzat gazdasági-fejlesztési programjába, rendezik az önkormányzati dolgozók bérét, és javítják a munkakörülményeiket, egységes sportkoncepciót dolgoznak ki és növelik a sporttámogatásokat, tervet készítenek a termálvíz hasznosítására, és maximálisan kihasználják a kormányzati támogatásokat és a pályázati lehetőségeket.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor