Csongrád

Játszóteret avattak Csongrád-Bokroson (képgalériával)

Két és fél hónapos munkával, a helyiek összefogásában készült el a bokrosi játszótér felújítása. A park újjávarázsolása összefogta a közösséget, a városrész apraja-nagyja dolgozott.

A Bokrosi Hagyományőrző Egyesület öt éve kezdett gyűjteni a felújításra, a szüreti bálból fennmaradó bevételt tették félre erre a célra. Kiszámolták, huszonöt évig tartott volna, míg összegyűlik a szükséges pénz, de egy pályázati forrásnak köszönhetően teljesülhetett a bokrosiak álma: elkészült a játszótér.

Az egyesületi tagokon kívül is több mint százan segítettek. A felújítás során az új játékok mellett tizenkilenc fát és négyszáz tő virágot is elültettek, valamint mezítlábas Kneipp taposót, kerti asztalt ülőkékkel és hat padot tettek ki.

Sajtóközlemény

Befejeződött a bokrosi játszótér felújítása

A Bokrosi Hagyományörző Egyesület által benyújtásra került „Bokrosi városrészben játszótér kialakítása” elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00244 azonosítószámú pályázata bruttó 5.000.000 forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a városrész központjában található (Hámán Kató u. – Árpád vezér u. sarkán) játszóterének felújítására.

A Bokrosi Hagyományörző Egyesület a 5.00.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert a városrész központjában található (Hámán Kató u. – Árpád vezér u. sarkán) játszóterének felújítására.

A projekt előkészítését követően kiválasztásra került a játszótér felújítását végző kivitelező, így munkaterület 2019. július 15-i átadását követően megkezdődhettek a játszótér felújítását érintő munkálatok.

Első lépésben a felújításhoz kapcsolódó földmunkák lettek elvégezve, majd ezt követte a kivitelező által az új játékelemek szabványoknak megfelelő telepítése és rögzítése.

Új játékelemként pedig az alábbi eszközök kerültek telepítésre:

  • 1 db Kombinált játszóvár csúszdával
  • 1 db Hintaállvány hintával
  • 1 db Hintaállvány fészekhintával
  • 1 db Forgó
  • 1 db Kötélpálya
  • 1 db homokozó
  • 1 db Hármas nyújtó
  • 1 db Rugós mérleghinta
  • 1 db Rugós motor
  • 1 db Mérleghinta

Az egyesület 2019. szeptember 13-án adta át a korszerűsített és biztonságos játékelemekkel felszerelt játszóteret a környező lakosság és a gyermekek nagy örömére.

A projektről bővebb információt a bokros.csongrad.hu oldalon olvashatnak.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor