Szentes

Történelmi lehetőség előtt áll Szentes

Történelmi lehetőség előtt áll Szentes, hiszen egy bivalyerős parlamenti államtitkár mellé végre egy tapasztalt polgármestert kaphat, aki élvezi a kormánypárt támogatását – fogalmazott határozottan Kocsis Máté csütörtök délután Szentesen.
A Fidesz frakcióvezetője nem véletlenül látogatott el a Csongrád megyei településre, hiszen valóban szoros verseny várható az október 13-i önkormányzati választáson, mind a polgármesteri címért, mind az egyéni körzetekben.

Szentesen az MSZP-s Szirbik Imre idén már nem indul el a címért, ez pedig alaposan felkavarta a szentesi állóvizet. A polgármesterségre hárman, a Fideszes Gémes László, a pártszédelgő, legutóbb éppen a Jobbiknál táncoló Szabó Zoltán Ferenc és a függetlenként induló, ex-Fideszes Antal Balázs Tibor pályáznak. Utóbbi éppen pártcsaládjával szembe menve próbálja kikaparni magának a gesztenyét…

Kocsis Máté arról is beszélt, teljesen mindegy, hogy a szentesi emberek mit gondolnak az aktuális kormánypártról, október 13-án a város jövője lesz a tét.

„Ha egy polgármester nincs jóban a vezető politikai közösséggel, egészen egyszerűen nem tudja hatékonyan érvényesíteni a település jogait. Talán ebben a kampányzajban ritkán hallani arról a teljesítményről, amit a magyar emberek az elmúlt években letettek az asztalra. Tudjuk, rengeteg gond és probléma van még az országban, de azt egy pillanatra se felejtsük el, hogy egyáltalán nem természetes dolog Közép-Kelet-Európában minden évben 4-5 százalékos gazdasági növekedést produkálni. Ehhez nagy akaraterő kellett 2010-ben a magyar emberek részéről, akik egyértelművé tették, nem akarnak ott maradni, ahová küldik őket.
Nem kérdés, jó irányba tart az ország gazdasága, a kormány 1300 milliárd forintos adósságállományt vállalt át a településektől, megnőtt a befektetési hajlandóság, sok cég érkezik hozzánk, sokan vállalkoznak és egyre többen dolgoznak” – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

A kormány családtámogatási politikáját kritizáló ellenzéki hangokra reagálva kijelentette: Orbán Viktor és a magyar kormány soha nem mondta meg senkinek, hogy hány gyermeket szüljön, a kormányzat csupán azt a döntést hozta meg, hogy akik szeretnének gyermeket vállalni, azoknak minden segítséget megadjon.

Farkas Sándor államtitkár úgy fogalmazott, az önkormányzati választás tétje Szentesen az, hogy ezt a gazdasági és politikai támogatást megkapja a város.

“Az ország élmezőnyébe szeretnénk juttatni Szentest a középvárosok kategóriájában. Azok a fejlesztések, amelyek a városban bekövetkeztek az elmúlt években egyáltalán nem a gazdaságfejlesztésről szóltak. Igazán kanyargós úton jártunk a városban az elmúlt harminc évben, de most már igazán szeretnénk kiegyenesíteni ezt az utat.”

forrás: aktualis.blogstar.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Készenléti rendőrök oltottak el egy égő autót Szentesnél

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Két diák jutott a vármegyei döntőbe a Boros Kazinczy-versenyén

Szabó Viktor

Visit Szentes – közpénzen “visít” Szabó Zoltán Ferenc kampánya

Szabó Viktor

Szabóék döntöttek: mintegy 360 milliótól fosztják meg a szentesieket

Szabó Viktor

A városvezetés nem bízik a szentesiekben? Másnak adnák a helyiek támogatását!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább